Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό – Σε ποια χώρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα θλιβερό ρεκόρ τόσο στα νέα κρούσματα κορονοϊού όσο και στους θανάτους που προκαλεί η νόσος.

Συγκεκριμένα η Πολωνία ανακοίνωσε 3.003 νέα κρούσματα και 75 νεκρούς σε ένα 24ωρο ενώ από το Σάββατο έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, με τη χώρα να προσπαθεί να αποφύγει το πλήρες lockdown.

Η άνοδος των κρουσμάτων στην Πολωνία σημειώνεται την ώρα που και άλλες χώρες της περιοχής παρατηρούν αύξηση των μολύνσεων. Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα 4.457 νέα κρούσματα covid-19, αριθμό ρεκόρ, με τον αριθμό των μολύνσεων στη χώρα να αυξάνεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Οι χώρες της περιοχής αρχικά είχαν καταφέρει να καταγράψουν λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με τις χώρες της δυτικής Ευρώπης κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας, όμως τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου καθώς επιθυμούν να αποφύγουν ένα lockdown.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μία φάση κατά την οποία ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται δραματικά», σχολίασε ο Βόιτσεκ Αντρουσίεβιτς, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην Πολωνία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Βαρσοβία είχε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει με μεγαλύτερη αυστηρότητα τους ήδη ισχύοντες κανόνες, όπως η χρήση μάσκας. Ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζιέλσκι είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα κλείσουν κάποια κέντρα διασκέδασης, ενώ θα επιβληθούν νέοι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να αποφεύγονται οι μαζικές συγκεντρώσεις ατόμων.

Ο Αντρουσίεβιτς τόνισε ότι σύντομα στη Βαρσοβία θα τεθούν σε ισχύ αυστηρότεροι κανόνες, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Μέχρι στιγμής στην Πολωνία, μια χώρα με πληθυσμό 38 εκατομμύρια, έχουν καταγραφεί 107.319 κρούσματα κορονοϊού και 2.792 θάνατοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται με αυτό τον ρυθμό (τα νέα κρούσματα), αν μεγάλες κοινωνικές ομάδες δεν αρχίσουν να ακούν τις εκκλήσεις μας σχετικά με την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας, τότε θα προκαλέσουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας προβλήματα», προειδοποίησε ο Αντρουσίεβιτς.

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.