Ποια είναι η διαφορά του κακάο με τη σοκολάτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το κακάο είναι ένα superfood που είναι γεμάτο με υγιή συστατικά όπως φλαβονοειδή και άλλες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Κατασκευασμένο από το ίδιο φυτό που παράγει και τη σοκολάτα, το κακάο προέρχεται από σπόρους που έχουν υποστεί ζύμωση, ψητό και αλεσμένο ώστε να φτιαχτεί μια πάστα ή σκόνη.

Το κακάο και η σοκολάτα υποβάλλονται σε επεξεργασία σε υψηλή θερμοκρασία με συντηρητικά, σάκχαρα και άλλους τεχνητούς παράγοντες.

Αυτές οι διαδικασίες μπορούν συχνά να αφαιρέσουν τα φυσικά οφέλη του κακάο, οπότε όταν προσθέτεις κακάο στο πρωινό σου, βεβαιώσου ότι είναι 100% μη επεξεργασμένο κακάο. Παρόλα αυτά, η σοκολάτα είναι προϊόν, το οποίο έχει φτιαχτεί με την προσθήκη ζάχαρης, γάλατος, λιπαρών, και άλλων συστατικών. Τα συστατικά αυτά, ενδέχεται να εξουδετερώνουν μερικά από τα οφέλη που έχει το κακάο στην υγεία.

Δεδομένου ότι το πρωινό παρέχει το καύσιμο μας για όλη την υπόλοιπη ημέρα, η χρήση των superfoods είναι η ιδανική λύση για ό,τι προετοιμάζεις.

Ένας απλός τρόπος για να προσθέσεις κακάο στο πρωινό σου, είναι να φτιάξεις ένα smoothie. Εάν έχεις περισσότερο χρόνο, βάλε σ’ ένα μπολ βρόμη με κομμάτια φρούτων, κακάο και γάλα.

Αν αγαπάς τον καφέ μπορείς να φτιάξεις ένα ζεστό latte με κακάο και διάφορα βότανα σε συνδυασμό με γάλα καρύδας.

Ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα με διαβήτη, το κακάο βοηθά επίσης στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα με την ικανότητά του να βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Δεδομένου ότι δεν έχει πρόσθετα σάκχαρα στην αρχική του μορφή, η κατανάλωση κακάου δεν θα αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα το πρωί – σε αντίθεση με πολλά ζαχαρούχα δημητριακά και άλλα κλασικά είδη πρωινού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.