Πάτρα: Συλλαλητήριο στην πλ. Γεωργίου λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, το σωματείο προσωπικού υπηρεσιών καθαριότητας και το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 10 πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Αναλυτικότερα:

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας προχωράει σήμερα η ΑΔΕΔΥ.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Γεωργίου στις 10:00 π.μ.

Νοσοκομεία

Απεργιακή κινητοποίηση έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διεκδικώντας, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

ΟΛΜΕ

Κάλεσμα στα μέλη της απηύθυνε η ΟΛΜΕ για την αυριανή απεργία σημειώνοντας ότι «στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική.

Δάσκαλοι

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

Δικαστικοι

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ θα πάρουν μέρος, σήμερα Πέμπτη, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Πατρών, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν τα Δικαστήρια.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, τα αιτήματα είναι τα εξής:

– Θωράκιση της δημόσιας υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

– Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

– Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.

– Επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.

– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

– Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά, με προτεραιότητα στην Υγεία (παιδεία, αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά Ταμεία, κοινωνικές υπηρεσίες, κτλ).

– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

– Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

– Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων  

Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές απέναντι στην αντεργατική επίθεση και αυτής της
κυβέρνησης. Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές τους αξιοποιούν όχι μόνο την
προπαγάνδα, αλλά και την καταστολή. Νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην
απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια
διάταξη. Πρέπει να απαντήσουμε.
Καλούμε όλα τα Σωματεία του Δημοσίου να πάρουν απόφαση και να συμμετέχουν

στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου,

στις 10:00 πμ, στην Πλατεία Γεωργίου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους απ’
όλους τους κλάδους του Δημοσίου, όλους όσους διεκδικούν αγωνιστικά, να μην
πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της
υγείας μας τώρα.
Απεργούμε και διεκδικούμε:
 Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων και όλου του λαού. Άμεση
ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.
 Καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών
και εκπαιδευτικών
 Αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας.
 Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά
 Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:00 πμ, στην Πλατεία Γεωργίου

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.