Πάτρα: Άνοιξαν τα δικαστήρια μετά το κρούσμα κορωνοϊού χωρίς να γίνουν τεστ και ιχνηλάτηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης στην Πάτρα η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων, μετά το διήμερο “λουκέτο” λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε δικηγόρο.

Το γεγονός πως δεν έχει γίνει κανένα τεστ απο τον ΕΟΔΥ σε όσους ήλθαν σε επαφή μαζί του και δεν υπήρξε ιχνηλάτηση του κρούσματος, παρά μόνο στους οικείους του και στους συνεργάτες του και μάλιστα κατόπιν έντονων πιέσεων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι στο χώρο των Δικαστηρίων που νοσούν και είναι ενδεχομένως ασυμπτωματικοί.

Οπως υπογράμμιζαν δικηγόροι, ο συνάδελφός τους, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, είχε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα ερχόμενος σε επαφή καθημερινά με δεκάδες άτομα, εργαζόμενους στα δικαστήρια , αλλά και δικαστές.

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ φαίνεται πως δεν έχει στις προτεραιότητές του την ιχνηλάτηση επαφών και πέραν της τυπικής απολύμανσης που έγινε στο κτίριο δεν λήφθηκε κανένα άλλο μέτρο.

Μάλιστα σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θάνος Ζούπας σημείωσε την ανάγκη να ελεγχθούν, μέσω τεστ, όλοι οι εμπλεκόμενοι στον χώρο της Δικαιοσύνης, ώστε να αποφευχθεί διασπορά του ιού.

Πάντως μετά από πιέσεις του κ. Ζούπα προς τη διοίκηση του ΕΟΔΥ αύριο και ενώ θα είναι σε λειτουργία τα Δικαστήρια, κλιμάκιο θα μεταβεί στο χώρο για να κάνει περιορισμένο αριθμό τεστ στο πλαίσιο ιχνηλάτησης!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.