Πατέρας που έχασε την κόρη του από κορονοϊό, δωρίζει τα αντισώματα του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας πατέρας που κόλλησε κορονοϊό από την κόρη του πριν εκείνη πεθάνει, δώρισε το πλάσμα προκειμένου να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που διαγνώστηκαν με τον ιό.

Ο Άλαν Μακ, του οποίου η κόρη κατέληξε τον Απρίλιο, συμμετέχει σε μια κλινική δοκιμή η οποία εξετάζει τα αποτελέσματα του λεγόμενου «αναρρωτικού πλάσματος».

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το γεγονός πως τα αντισώματα που προέρχονται από άτομα που διαγνώστηκαν με τον ιό, χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν άλλους.

«Δεν θέλω κανένας άνθρωπος να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς», είπε ο Μακ.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν πως ο ιός δεν θα χτυπήσει την πόρτα τους. Κι όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο».

Η Ρεβέκκα Μακ, 29 ετών, η οποία εργάστηκε σε μια μονάδα για την καταπολέμηση του καρκίνου των παιδιών, είχε απομονωθεί στο σπίτι της πριν το θάνατο της.

Η ίδια είχε καλέσει ασθενοφόρο αλλά πέθανε πριν αυτό φτάσει.

Ο Μακ και η σύζυγος του, Μάριον, πιστεύουν ότι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, πηγαίνοντας την κόρη τους στο σπίτι από ένα μάθημα λίγο πριν το lockdown που είχε επιβληθεί.

Η Ρεββέκα, δεν εμφάνισε συμπτώματα το διάστημα εκείνο, όμως τόσο εκείνη, όσο και ο άνδρας της, αργότερα, αρρώστησαν. Η μητέρα της κοπέλας κόλλησε κι αυτή, αλλά δεν νόσησε πολύ σοβαρά.

Ο κ. Μακ έχει δωρίσει πλάσμα αίματος οκτώ φορές ενώ του λένε πως έχει επαρκή αντισώματα.

Μόνο περίπου 20 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορούν να το κάνουν πολλές φορές, αναφέρει σε δήλωσή του το NHS Blood and Transplant.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.