Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα στη Φθιώτιδα – 22 τα ενεργά κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με έκδηλη ανησυχία αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τους εργαζόμενους σε μεγάλο εργοστάσιο της Φθιώτιδας, όπου ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τα πρώτα γρήγορα τεστ (rapid test) στην ομάδα που είχε άμεση ή έμμεση επαφή με το κρούσμα βγήκαν αρνητικά, ωστόσο θα περιμένουν τα αποτελέσματα των 70 μοριακών τεστ που έγιναν και θα αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο διασποράς. Η Διεύθυνση του εργοστασίου αντέδρασε άμεσα, κάνοντας απολύμανση στο τμήμα που εργάζεται ο ασθενής και προληπτικά έκανε τεστ σε παραπάνω εργαζόμενους, από όσους προέβλεπε το πρωτόκολλο.

Αρνητικός ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ

Aπό rapid test βρέθηκε θετικός ο 31χρονος υπάλληλος του σούπερ μάρκετ ο οποίος μετά από νέο έλεγχο αποδείχθηκε ότι δεν νοσεί από covid-19.

Την Κυριακή (18/10) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα ακόμη κρούσμα για τη Φθιώτιδα, που με τα έξι του Σαββάτου συμπλήρωσαν τον αριθμό εφτά τις τελευταίες ώρες.

Στο σύνολο τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη Φθιώτιδα είναι 22, με περισσότερα από 200 άτομα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα.

Στο σύνολο της η Περιφερειακή Ενότητα παρουσιαζόταν το Σάββατο με 86 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, αρκετά μακριά από περιοχές όπως η Κοζάνη ή η Πέλλα που ξεπέρασαν τα 550 έχοντας και μικρότερο πληθυσμό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.