Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό – Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα αυστηρότερα μέτρα βάζουν οι ειδικοί επιστήμονες στο τραπέζι τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον πρωθυπουργό. Οι επιστήμονες εισηγούνται αλλαγές στις μετακινήσεις, στις λειτουργίες των εκκλησιών και στον αθλητισμό.

Σε ότι αφορά τις εκκλησίες, για πρώτη φορά μετά την καραντίνα οι επιστήμονες εμφανίζονται να εισηγούνται περαιτέρω μείωση του ποσοστού των πιστών που μπαίνουν στους ναούς τουλάχιστον κατά 20%, καθώς διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στις λειτουργίες συμμετέχουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό τις βραδινές ώρες και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. . Κάτι που θα ισχύσει για τις κόκκινες (ήδη ισχύει) , τις πορτοκαλί και πιθανώς και τις κίτρινες.

Προς ώρας δεν θα ισχύσει για τις πράσινες περιοχές, παρότι όπως αναφέρει μερίδα επιστημόνων σε λίγες ημέρες ίσως να μην υπάρχουν πράσινες covid- free περιοχές στον χάρτη.

Ο περιορισμός αυτός αναμένεται να προταθεί μόνο για τις βραδινές ώρες καθώς στόχος είναι να περιορισθεί η μετακίνηση πολιτών κυρίως για διασκέδαση, φαινόμενο που έχει καταγραφεί και σήμερα.

Αποτέλεσμα όμως είναι να έχει υπάρξει διασπορά του ιού σε πολλές περιοχές.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους εργαζόμενους θα επιτρέπονται κανονικά.

Οι επιστήμονες προτείνουν για τις κόκκινες, πορτοκαλί και πιθανώς και για τις κίτρινες περιοχές να περιορισθεί κι άλλο η κυκλοφορία από τις 10 το βράδυ. Κάτι που θα ισχύσει και στην εστίαση στις πορτοκαλί και ενδεχομένως και στις κίτρινες περιοχές, καθώς ήδη στις κόκκινες τα εστιατόρια και τα καφέ είναι κλειστά. Όλα αυτά με στόχο να μη γίνεται ανάμειξη του πληθυσμού για λόγους ψυχαγωγίας, όπου συνήθως δεν τηρούνται τα μέτρα,

Μέτρα εισηγούνται  οι ειδικοί και για τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα προτείνουν να μη διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις ερασιτεχνικές αλλά και άλλες που αφορούν συλλόγους και σχολεία, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν κανονικά  οι αθλητικές εκδηλώσεις της Α’ εθνικής αλλά και τους επαγγελματικού αθλητισμού όπου ούτως ή άλλως τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας με τεστ και χωρίς φιλάθλους.

Οι λοιμωξιολόγοι φέρονται να εισηγούνται την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους ακόμη και στις πράσινες περιοχές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.