Μίνι τσουνάμι στη Σάμο και στην Σμύρνη: Η στιγμή που η θάλασσα βγαίνει στη στεριά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζημιές αφήνει πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η στιγμή που η θάλασσα γίνεται ένα με τη στεριά, η στιγμή που η θάλασσα βγαίνει στη στεριά. Ο σεισμός που είχε μεγάλη διάρκεια και μικρό εστιακό βάθος δημιούργησε παλιρροϊκό κύμα. Οι δρόμοι της Σάμου έχουν πλημμυρίσει με νερά.

Δείτε το βίντεο:

Μίνι τσουνάμι έπληξε τα παράλια της Σμύρνης 

Μίνι τσουνάμι έπληξε μία παραλιακή περιοχή της Σμύρνης, έπειτα από τον ισχυρότατο σεισμό έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου.

Ο σεισμός, που έγινε αισθητός και σε περιοχές της Τουρκίας, έχει αφήσει πίσω του ζημιές στη Σμύρνη, όπου κατέρρευσαν κτίρια. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, έπειτα από τη σεισμική δόνηση η θάλασσα βγήκε στη στεριά, στην παράκτια περιοχή Σεφεριχισάρ, και το νερό παρασύρει αντικείμενα στο πέρασμά του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, στη Σμύρνη έχουν καταρρεύσει έξι κτίρια, ενώ ο δήμαρχος της πόλης εξέφρασε φόβους για κατάρρευση 20 κτιρίων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.