Ο Γιάννης Βογδάνης και η ξεχωριστή έκθεση του έρχονται στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 16 Οκτωβρίου το The Bold Type Hotel ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί την ατομική έκθεση του Γιάννη Βογδάνη.

BinaryCeramics

Το BinaryCeramics δημιουργήθηκε από το πάθος και την έρευνα που έθεσε ο καλλιτέχνης Γιάννης Βογδάνης σε αναπτυσσόμενα συστήματα που καθιστούν δυνατή την εκτύπωση τρισδιάστατων ημι- ρευστών υλικών.

«Προσπαθώ πάντα να βρω τρόπους που μου επιτρέπουν να υλοποιήσω και να δείξω την ομορφιά που συναντώ μέσα από την έρευνά μου όσον αφορά τις μορφές, τα μοτίβα, τις δονήσεις και τα λεπτά πράγματα που υπάρχουν γύρω μας αλλά συχνά περνούν απαρατήρητα».

Ο Γιάννης Βογδάνης είναι ένας διεπιστημονικός καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα. Η καριέρα του ξεκίνησε στη Ρώμη μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης. Ο τομέας ενδιαφέροντός του βρίσκεται στο σημείο συνάντησης της τέχνης, του σχεδιασμού και της επιστήμης. Το πάθος του Γιάννη να εξερευνήσει και να ακονίσει την τέχνη του τον οδήγησε να ζήσει σε μέρη όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη, εργαζόμενος σε πανεπιστήμια και νεοσύστατες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Στη Βαρκελώνη απέκτησε μεταπτυχιακό στην προηγμένη σχεδίαση αλληλεπίδρασης από την UPC.

Τον τελευταίο καιρό, ο Γιάννης έχει επικεντρωθεί στην εξερεύνηση των ορίων της ψηφιακής κατασκευής και του δημιουργικού προγραμματισμού.

 

Ο Γιάννης Βογδάνης

Γεννήθηκε στη Ρώμη το 1991 αλλά μεγάλωσε και έζησε στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και αποφοίτησε με δίπλωμα στη φωτογραφία και στη γραφιστική. Τα ενδιαφέροντα του όμως επεκτείνονταν πέρα από αυτά που διδασκόταν στο Πανεπιστήμιο κι έτσι βρέθηκε μπροστά στο μαγικό κόσμο των ηλεκτρονικών. Αυτό τον ώθησε να κυνηγήσει κι ένα δεύτερο πτυχίο από το «California College of Arts» στην Αμερική. Εκεί ασχολήθηκε από τις παραδοσιακές τέχνες, όπως η γλυπτική, μέχρι την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την τρισδιάστατη εκτύπωση. Τέλος έλαβε και Master από το Institute for Advanced Architecture της Βαρκελώνης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.