Φημισμένος σεφ αυτοκτόνησε μετά από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ιάπωνας σεφ Τακού Σεκίνε έβαλε τέλος στη ζωή του τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, μετά τους «ψευδείς» ισχυρισμούς περί σεξουαλικής επίθεσης, όπως αναφέρει δήλωση των συγγενών του.

Το «Dersou», το εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παρίσι, είχε χαρακτηριστεί το 2016 από τον οδηγό Fooding ως το καλύτερο στη Γαλλία.

Επίσημη καταγγελία δεν είχε γίνει, ούτε έρευνα από την αστυνομία και ο ίδιος είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σε βάρος του.

Ο 39χρονος Σεκίνε είχε θητεύσει πλάι στον διάσημο Γάλλο σεφ Αλέν Ντουκάς στο Τόκιο και στη συνέχεια, στο Plaza Athénée στο Παρίσι. Αμέσως μετά, άνοιξε το «Dersou», το οποίο και κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στη Γαλλία και το 2019, έκανε ακόμη ένα βήμα, εγκαινιάζοντας το ασιατικό εστιατόριο fusion «Cheval d’ Or», το οποίο κέρδισε επίσης βραβείο.

Τον περασμένο Αύγουστο γυναίκα κατήγγειλε στο instagram ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από σεφ, χωρίς να τον κατονομάζει. Οι γυναίκες στη βιομηχανία της εστίασης εξέφρασαν τη στήριξη τους στο πρόσωπο της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eater.

Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων AFP, η ιστοσελίδα Atabula δημοσίευσε έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση σε κορυφαία γαλλικά εστιατόρια, σημειώνοντας ότι «γνωστός Ιάπωνας σεφ», τον οποίον δεν κατονόμασε «θα μπορούσε να κατηγορηθεί για βιασμό».

Ο Σεκίνε είχε πει ότι θα έδινε αγώνα για να καθαρίσει το όνομά του.

Η οικογένειά του δήλωσε ότι ο άνδρας είχε «βυθιστεί στην κατάθλιψη» μετά την καταγγελία εναντίον του. «Η επίθεση στην τιμή του και στην ακεραιότητά του ήταν βαρύ πλήγμα», προσθέτοντας ότι η κατάθλιψη του είχε αναγνωριστεί από γιατρούς και πως ο Τακού Σεκίνε αδυνατούσε να βρει τον δρόμο για να ξεφύγει από αυτό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.