Επιχειρήσεις: Έρχεται και 5ος γύρος Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα από τα πρώτα μέτρα στήριξης που οδεύει προς… ενίσχυση είναι αυτό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Και τούτο λόγω της ανταπόκρισης που υπάρχει από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των περιοριστικών μέτρων έχει προεξοφληθεί όχι μόνο ο 4ος γύρος που αναμένεται τον Νοέμβριο (με πληρωμή των δικαιούχων τον Δεκέμβριο και με προνομιακούς όρους μη επιστρεπτέου ποσού της τάξης του 30%-50%), αλλά και ένας ακόμη, 5ος κατά σειρά, γύρος αιτημάτων.

Ο νέος γύρος που συζητείται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, θα έχει στόχο να καλύψει το κόστος που θα προκαλέσουν στον επιχειρηματικό κόσμο τα -δεδομένα πλέον- περιοριστικά μέτρα που ισχύουν τον Νοέμβριο και αναμένεται να διατηρηθούν (σε άγνωστο ακόμη βαθμό) και τον Δεκέμβριο. Ο 5ος κύκλος εκτιμάται πως θα πρέπει να προκηρυχθεί τον Ιανουάριο.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει… συνέχεια, ανάλογα με τις υγειονομικές εξελίξεις. Δηλαδή, αν το απαιτήσουν οι υγειονομικές συνθήκες να υπάρξει και έκτος κύκλος.

Πάντως, οι επόμενοι κύκλοι αναμένεται να είναι πιο περιορισμένοι σε έκταση. Η 3η προκήρυξη μπορεί να διανείμει αυτές τις ημέρες έως 1,5 δισ. ευρώ. Ήδη στο myBusinessSupport υποβλήθηκαν για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο 3 92.911 αιτήσεις χορήγησης.

Για τον 4ο κύκλο προς το παρόν έχουν προβλεφθεί 600 εκατ. ευρώ (συνολικά 4 δισ. ευρώ περίπου από την αρχή της δράσης).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.