Ένταση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το έκτακτο κάλεσμα διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη για τα σημερινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας αποδείχθηκε και αυτό επεισοδιακό, καθώς επικράτησε ένταση.

Συγκεκριμένα, την ώρα που έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν, άλλοι διαδηλωτές κατευθύνονται στο σημείο με πορεία από την Κατεχάκη. Λίγο πριν φτάσουν στο υπουργείο, υπήρξε ένταση με τα ΜΑΤ και η κατάσταση πήγε να ξεφύγει.

Επικράτησε ένταση, έπεσαν χημικά, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε δύο συλλήψεις. Τελικά, έπειτα από παρέμβαση του υφυπουργού, Λευτέρη Οικονόμου, τους άφησαν ελεύθερους λίγο αργότερα.

Έπειτα από όλα αυτά, η Αστυνομία επέστρεψε μπροστά από την πύλη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη και οι διαδηλωτές πλησίασαν προς το κτίριο του υπουργείου.

ΣΥΡΙΖΑ: Τρόμος και πάταξη το δόγμα της κυβέρνησης κατά των μαθητών

Τη χρήση χημικών εναντίον των μαθητών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη.

«Δεν πέρασε μία ημέρα από την αναίτια διάλυση της ειρηνικής, δημοκρατικής συγκέντρωσης για την ιστορική απόφαση δικαίωσης του Παύλου Φύσσα, της οικογένειάς του και των αντιφασιστικών αγώνων του δημοκρατικού κόσμου έξω από το Εφετείο και σήμερα έγινε και πάλι χρήση χημικών, αυτή τη φορά σε ανήλικους μαθητές», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Και πρόσθεσε: «Η ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής χαιρετίστηκε από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου. Η ειλικρινής έκφραση ικανοποίησης για την απόφαση από όλους συνεπάγεται ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τις φασίζουσες πρακτικές που τον εκτρέφουν πρέπει να είναι διαρκής, σε όλους τους χώρους και σε όλες τις εκφάνσεις του. Περιμένουμε, επομένως, και την καταδίκη του δόγματος “τρόμος και πάταξη” της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιβάλλεται, το τελευταίο διάστημα, και πάνω σε ανήλικους μαθητές, οι οποίοι δίνουν δημοκρατικά και ειρηνικά τον δίκαιο αγώνα τους, διεκδικώντας τις προφανείς και αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Εικόνες της απόπειρας τρομοκράτησης μαθητών και των γονέων τους το προηγούμενο διάστημα, η απόπειρα σπίλωσης και παραπληροφόρησης των δίκαιων αιτημάτων τους και οι σημερινές εικόνες μαθητών που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν δεν τιμούν ούτε τη Δημοκρατία ούτε την χρονική στιγμή της αναμονής των ποινών των ναζί της Χρυσής Αυγής».

ΚΚΕ: Άγρια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους χιλιάδες μαθητές

Με τη σειρά του, το ΚΚΕ κατήγγειλε «την άγρια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους χιλιάδες μαθητές που σήμερα διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας το αυτονόητο, που είναι μέτρα προστασίας στα σχολεία».

«Αφού έπεσαν στο κενό οι συκοφαντίες, οι εκβιασμοί και οι απειλές, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε 15χρονα και 17χρονα παιδιά, αξιοποιώντας και ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το μαθητικό κίνημα» επισημαίνει σχόλιο του κόμματος.

Και συμπληρώνει: «Η μαζικότητα και η αντοχή του αγώνα τους δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι οι μαθητές έχουν δίκιο! Η κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση στα δίκαια αιτήματά τους!».

 

 

 

 

 

 

 

 

newsbeast

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.