Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο θα συνεχίσει την Παρασκευή (9/10) στις 11:00 το πρωί, όταν και θα συζητηθούν εκ νέου τα ελαφρυντικά και επίσης θα γίνουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων του κατηγορούμενων βουλευτών. Αφού ανακοινωθεί η απόφαση για τα ελαφρυντικά, στη συνέχεια το δικαστήριο θα συζητήσει επί των ποινών. Ακολούθως, η εισαγγελέας θα κάνει την εισήγησή της για το ύψος των ποινών.

Η τελική απόφαση, πάντως, σύμφωνα με την εκτίμηση της Ιωάννας Μάνδρου, για ποινές και για το ποιος θα οδηγηθεί στη φυλακή, θα εκδοθεί, πιθανότατα, τη Δευτέρα.

Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας και στη νέα της πρόταση ζήτησε να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά για όσους κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στη νέα, αλλαγμένη σε σχέση με την αρχική της πρόταση, η εισαγγελέας ζητεί αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου για συγκεκριμένους ενόχους, που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα ή και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όχι όμως για όσους κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το δικαστήριο επανήλθε μετά τη διακοπή και, πριν λάβουν τον λόγο οι συνήγοροι, η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού που έδωσε στους τρεις πρώην βουλευτές (Κουκούτση, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο) και σε κάθε άλλον κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη χωρίς να έχει άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση.

Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Παπάς, Γερμενής, Ματθαιόπουλος) και άλλους κατηγορούμενος, όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας στη νέα της πρόταση ζήτησε:

Ελαφρυντικά για πρότερο έντιμο βίο για όλους όσοι έχουν ενοχή για πλημμέλημα.
Να δοθεί ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου σε όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, αρκεί να μην έχουν προσωπική εμπλοκή σε βαριές κατηγορίες.
Παρά ταύτα, σε ό,τι αφορά τον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής -που έφθασαν να εκλιπαρούν με απίθανους ισχυρισμούς για ελαφρυντικά- η πρόταση είναι απορριπτική ως προς τα ελαφρυντικά.

Η αρχική πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τα ελαφρυντικά
Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε στην πρώτη της αγόρευση να απορριφθούν τα ελαφρυντικά για τη συντριπτική πλειονότητα των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο για τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.