Αυτή η συνήθεια θα σας χαρίσει λαμπερά και υγιή μαλλιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια βούρτσα μαλλιών μπορεί να ξεμπερδέψει τους κόμπους των μαλλιών και να μας χαρίσει υπέροχα, απαλά μαλλιά. Μπορεί επίσης να λερωθεί πολύ γρήγορα απορροφώντας το λάδι, τη βρωμιά, τη σκόνη και τα προϊόντα styling από τα μαλλιά μας.

Όταν χρησιμοποιούμε μια βρώμικη βούρτσα μαλλιών ή χτένα, όλες αυτές οι ακαθαρσίες επιστρέφουν στα μαλλιά μας. Όπως καταλαβαίνετε, αν θέλετε η βούρτσα των μαλλιών σας να κάνει τη δουλειά της χωρίς ανεπιθύμητα υπολείμματα, είναι σημαντικό να της κάνετε έναν καλό καθαρισμό.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη βούρτσα των μαλλιών σας;
Η βούρτσα των μαλλιών έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν σφουγγάρι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παγιδεύσει όλα τα είδη καταλοίπων στις τρίχες της, τόσο από τα μαλλιά σας όσο και από το περιβάλλον.

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως τα μαλακτικά, τα τζελ ή τα σπρέι μπορούν να συσσωρευτούν στα μαλλιά σας και στη συνέχεια να κολλήσουν στις τρίχες της βούρτσας σας. Η βούρτσα σας περιέχει επίσης νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορούν να μεταφερθούν πίσω στα μαλλιά σας κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε.

Επίσης, τα μαλλιά σας πέφτουν κάθε μέρα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, είναι φυσιολογικό να χάνετε 50 έως 100 τρίχες την ημέρα. Πολλά από αυτά τα μαλλιά μπορούν να συσσωρευτούν στη βάση της βούρτσας.

Σωματίδια στο περιβάλλον, όπως η σκόνη, μπορούν επίσης να καταλήξουν στη βούρτσα των μαλλιών σας και να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Εάν οι τρίχες είναι ήδη επικαλυμμένες με λιπαρότητα ή κολλώδη προϊόντα μαλλιών, είναι ακόμη πιο πιθανό αυτά τα σωματίδια να κολλήσουν στη βούρτσα σας.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τη βούρτσα σας;
Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά κρέμες, τζελ ή σπρέι μαλλιών, ένας καλός κανόνας είναι να καθαρίζετε τη βούρτσα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα στα μαλλιά σας, προσπαθήστε να καθαρίζετε τη βούρτσα σας κάθε 2-3 εβδομάδες.

Για να διευκολύνετε τον καθαρισμό, καλό είναι να αφαιρείτε τα μαλλιά που συσσωρεύονται στη βούρτσα κάθε δύο ημέρες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.