Αχαΐα: Νέες ηλεκτρονικές απάτες με δράστες που προσποιούνται τεχνικούς υπολογιστών!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρεις ακόμα περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα της προσβολής των ηλεκτρονικών υπολογιστών από ιούς, καταγράφει το αστυνομικό δελτίο, αυτή τη φορά δύο σε Ακράτα και μία στο Αίγιο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών:

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας  σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστης δράστιδας, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά με άνδρα (Έλληνα) και προσποιούμενη τεχνικό υπολογιστών και με το πρόσχημα ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του είχε προσβληθεί από ιούς,  έπεισε αυτόν να προβεί σε ενέργειες,  προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, με αποτέλεσμα η δράστιδα να πραγματοποιήσει μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό (10.000) ευρώ τα οποία αφαίρεσε.

Με την ίδια μεθοδολογία άγνωστος δράστης μιλώντας Αγγλικά επικοινώνησε με ημεδαπό άνδρα και του αφαίρεσε (2.000) ευρώ. Διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστων δραστών, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα και προσποιούμενος τον τεχνικό υπολογιστών και με το πρόσχημα της πραγματοποίησης αναβάθμισης προστασίας του υπολογιστή της από κακοβουλες ενέργειες, την έπεισε μέσω της εφαρμογής απομακρυσμένης πρόσβασης να του δώσει τους κωδικούς ασφαλείας πρόσβασης του τραπεζικού λογαριασμού  της, με αποτέλεσμα ο δράστης  να πραγματοποιήσει μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς (5.992) ευρώ τα οποία αφαίρεσε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.