Αχαΐα: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθήτρια του Λυκείου Ερυμάνθειας – Απολύμανση στο σχολείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Αχαίας. Μαθήτρια της τρίτης τάξης του Λυκείου Ερυμάνθειας βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Για την εξέλιξη έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής ο οποίος όπως επισημαίνει ότι γινεται απολύμανση από τον Δήμο σε όλο το σχολικό συγκρότημα και όχι μόνο στο Λύκειο μια και το συγκρότημα περιλαμβάνει από Δημοτικό Σχολείο ως Λύκειο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου αναφέρεται: “Θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Λύκειο Ερυμάνθειας σε μαθήτρια της Γ’ τάξης.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής αμέσως μόλις ενημερώθηκε επικοινώνησε άμεσα με τις υγειονομικές Αρχές και σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου αποφασίστηκε σήμερα να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους κι όχι μόνο στο τμήμα που φοιτούσε η μαθήτρια.

Βάσει των προβλεπόμενων διατάξεων από σήμερα το τμήμα θα παραμείνει κλειστό.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω μαθήτρια φέρεται να είχε επαφή με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα από την περιοχή της Πάτρας και επειδή δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα άμεσα παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματά της, ενώ χρησιμοποιούσε και το σχολικό λεωφορείο.

Λόγω της διάχυτης ανησυχίας που υπάρχει στη σχολική κοινότητα ο Δήμαρχος, αν και δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, ζητά από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθεί αφενός ιχνηλάτηση των επαφών της μαθήτριας κι αφετέρου να διενεργηθούν άμεσα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.