Αχαΐα: Κρούσμα σε δασκάλα του Δημοτικού Βελιτσών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Βελιτσών της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά το τμήμα που δίδασκε η γυναίκα μπαίνει σε καραντίνα, ενώ ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα σε απολύμανση όλων των χώρων του Σχολείου.

Απολύμανση θα γίνει και στο Δημοτικό Σχολείο Μιχοΐου καθώς και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελιτσών.

O δήμος δυτικής Αχαΐας ενημερώνει τα εξής:

“Πριν από λίγο ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπυρίδων Μυλωνάς ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Βελιτσών ότι διαγνώστηκε θετική στον covid-19 δασκάλα που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η αντίδραση του Δημάρχου υπήρξε ΑΜΕΣΗ και δόθηκε εντολή στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο, για την ΑΜΕΣΗ διενέργεια απολύμανσης στο σχολείο.

Επομένως αύριο το πρωί εξειδικευμένο συνεργείο θα πραγματοποιήσει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βελιτσών.

Επίσης απολύμανση θα γίνει και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελιτσών λόγω του ότι την χρησιμοποίησαν οι μαθητές του σχολείου.

Τέλος απολύμανση θα γίνει και στο Δημοτικό Σχολείο Μιχο’ί’ου δεδομένου ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό του εν λόγω σχολείου συνταξίδευε με την δασκάλα που προσβλήθηκε.

Επιπρόσθετα ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το τμήμα που διδάσκει η εκπαιδευτικός θα τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών με αναστολή των μαθημάτων για το διάστημα αυτό.

Σημειώνεται ότι η τελευταία ημέρα παρουσίας της δασκάλας στο σχολείο ήταν η Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.
Για κάθε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει από τον Δήμο σχετικό δελτίο τύπου.”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.