Αχαΐα: Χρήση μάσκας παντού και αυστηροί έλεγχοι – Ποιά μέτρα ισχύουν και για πόσο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλλάζουν όλα από σήμερα το πρωϊ για τους κατοίκους της Πάτρας και ολόκληρης της Αχαϊας, καθώς επιβάλλεται mini lockdown με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και πολλά ακόμη περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα εντατικοί και αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και στην περίπτωση μη εφαρμογή τους τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα φαινόμενα διασποράς του ιού που παρατηρήθηκαν κυριώς στην Πάτρα, δεδομένου ότι εμφανίστηκαν κρούσματα σε σχολεία, στα δικαστήρια, στο κολυμβητήριο, στο νοσοκομεία, σε Κέντρο Υγείας, στο ΕΚΑΒ κ.α. Ενώ τις τελευταίες ημέρες μπήκε λουκέτο σε τρια γνωστά κλαμπ , που συχνάζει η νεολαία, λόγω συνωστισμού , γιατί εντοπίστηκαν εκατοντάδες άτομα περισσότερα του επιτρεπτού ορίου.

Πως λήφθηκε η απόφαση

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας,  με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Ποια μέτρα ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ.
Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

 – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

 

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.