Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κινηματογράφους κλειστού τύπου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναμενόμενη ήταν η παράταση του μέτρου με νέα κυβερνητική οδηγία, για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους θεατές σε κλειστές αίθουσες και χώρους μεγάλης συνάθροισης.

Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 53080 – ΦΕΚ Τεύχος B 3611/29.8.2020) η νέα οδηγία για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προσωρινά, μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται πως το μέτρο θα διατηρηθεί για όλο το φθινόπωρο σε πρώτη φάση.

Έτσι όπως ίσχυε μέχρι και 31 Αυγούστου από τις αρχές του μήνα που ξεκίνησε, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους κινηματογράφους κλειστού τύπου, όπως υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας σε όσους εργάζονται στους κινηματογράφους, χειμερινούς και θερινούς. Συνεχίζεται επίσης η ισχύς των μέτρων για τις αποστάσεις ανάμεσα στις θέσεις (οικογένειες, παρέες των δύο, κλπ).

Η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης μιας ταινίας είναι μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε Αγγλία, Γαλλία, Αμερική και σε ακόμη πολλές χώρες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Όσο για τα θερινά σινεμά – που συνεχίζουν ακόμη (και για πολύ ακόμη όσο το επιτρέπει ο καιρός) ισχύει ότι ίσχυε επίσης για όλο τον Αύγουστο.

Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους, κατά τρόπον ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 75%.

Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση.

Απαγόρευση διαλείμματος κατά την προβολή.

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους εργαζόμενους.

Εφαρμογή σχετικών κανόνων σε κοινοποιηθείσες εγκυκλίους του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού.

Για Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο κινηματογράφου οι ειδικές απαιτήσεις είναι:

Παροχή προϊόντων σε πακέτο (takeaway) και delivery στις θέσεις των θεατών.

Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο.

Ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ πελατών ορίζεται το ενάμισι (1,5) μέτρο.

Πηγή: flix.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.