Βόλος: Πατέρας κέρδισε προσωρινά την επιμέλεια του γιου του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διεκδίκησε και κέρδισε προσωρινά την επιμέλεια του 11χρονου γιου του 40χρονος Βολιώτης, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου να κάνει δεκτό το ανάλογο αίτημα με έκδοση προσωρινής διαταγής.

Με την απόφαση, το δικαστήριο διατάσσει την απόλυτη χρήση, οίκηση και παραμονή του πατέρα με το ανήλικο τέκνο στη συζυγική εστία και τη μετοίκηση της γυναίκας από τη συζυγική εστία, απαγορεύοντάς της να προσεγγίζει σε αυτή.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε στις 10 Αυγούστου μετά από ανταίτηση του 40χρονου σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της συζύγου του. Ισχύει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της συζύγου και θα εκδοθεί οριστική απόφαση.

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας

Ο 40χρονος απέκτησε με τη σύζυγό του έναν γιο, ο οποίος είναι σήμερα 11 ετών. Ισχυρίζεται ότι είχε ανέκαθεν προβλήματα με τη σύζυγο, η οποία έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, και πάντοτε προσπαθούσε να διασώσει τη σχέση του.

Εν τούτοις, δύο χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού τους λέει ότι εκείνη απέκτησε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, φώναζε στον ανήλικο, έλεγε ότι θα τον κλείσει σε ίδρυμα, τον χτυπούσε, τον κλείδωνε στις τουαλέτες για τιμωρία, του έσπαζε τα παιχνίδια του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σύζυγος προβαίνει σε αυτή τη συμπεριφορά ενώ το παιδί τους αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του. Συμπεριφέρεται έτσι στον γιο αλλά και στον ίδιο. Το τελευταίο διάστημα έλεγε ότι θα φύγει από το σπίτι και τελικά το έπραξε, αφήνοντάς τον μόνο με το παιδί.

Ο 40χρονος επισημαίνει ότι το παιδί δεν θέλει να είναι με τη μητέρα του. Προσέφυγε με ανταίτηση στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της συζύγου, ζητώντας να ασκεί εκείνος αποκλειστικά την επιμέλεια.

Από την πλευρά της, η σύζυγος ζητεί με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που θα συζητηθεί τον Νοέμβριο, να ανατεθεί σε εκείνη η γονική μέριμνα, διατροφή ύψους 300 ευρώ, η χρήση της οικογενειακής εστίας, να απαγορευθεί στον διάδικο να προσεγγίζει την οικία και μεταξύ άλλων να απαγορευθεί στον σύζυγό της να προσεγγίζει το σπίτι.

Η σύζυγος λέει ότι ο 40χρονος είναι εκείνος που έχει βίαια ξεσπάσματα, τα οποία αποδίδει σε παρακολούθηση προγράμματος του ΟΚΑΝΑ. Υποστηρίζει ότι για να δικαιολογηθεί για τη συμπεριφορά του την κατηγορεί για διάφορα πράγματα, όπως ότι έχει εξωσυζυγικές σχέσεις. Η ίδια ισχυρίζεται ότι και κατά την εγκυμοσύνη της είχε προβλήματα λόγω ακριβώς αυτής της συμπεριφοράς, ενώ μετά την απόκτηση του παιδιού αυτά εντάθηκαν, εν αντιθέσει με τις προσδοκίες της. Προς επίρρωση λέει ότι αρκετές φορές ήρθε σε επαφή με την Ελληνική Μέριμνα Βόλου.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι την κλείδωνε εκτός συζυγικής στέγης με τον γιο της. Η κατάσταση στο σπίτι χειροτέρευε συνεχώς. Στο τελευταίο επεισόδιο που προκάλεσε ο σύζυγος επειδή πίστευε ότι έχει εξωσυζυγική σχέση, λέει ότι αναγκάστηκε να αναζητήσει καταφύγιο σε συγγενικό πρόσωπο, επειδή φοβόταν για τη ζωή της.

Πηγή: taxydromos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.