Βίντεο: «Τα σπουδαία τραγούδια διαμαρτυρίας δεν παλιώνουν ποτέ επειδή ο αγώνας συνεχίζεται».

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Σπάικ Λι έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα εκδοχή του βίντεο κλιπ «They Don’t Care About Us», που κυκλοφόρησε το 1996 και έγινε συνώνυμο της διαμαρτυρίας, με την ευκαιρία της επετείου των 62 χρόνων από τη γέννηση του Μάικλ Τζάκσον (29 Αυγούστου 1958 – 25 Ιουνίου 2009).

Στο φιλμάκι διάρκειας περίπου επτά λεπτών, περιλαμβάνονται πλάνα από διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter σε όλον τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι το Λονδίνο και την Ισπανία.

«Τα σπουδαία τραγούδια διαμαρτυρίας δεν παλιώνουν ποτέ επειδή ο αγώνας συνεχίζεται. Γι′ αυτό το “They Don’t Care About Us” είναι ο ύμνος σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο και την πανδημία, που ζούμε όλοι» γράφει ο Σπάικ Λι, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τις δύο αρχικές εκδοχές του κλιπ σε φαβέλα στη Βραζιλία και σε φυλακή.

«Για να γιορτάσουμε την ημέρα γέννησης του Μάικλ Τζάκσον, κάναμε την ταινία μικρού μήκους “They Don’t Care About Us” για να συνεχίσουμε τον αγώνα για ισότητα για όλους. Αυτή είναι η αλήθεια, Ρουθ. Να είσαι ασφαλής» ανέφερε.

Τον περασμένο Μάιο, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, οι διαμαρτυρίες του κινήματος BlackLivesMatter συνεχίστηκαν και εντάθηκαν μετά τον πρόσφατο πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό στο Ουισκόνσιν.

Οι δύο παλαιότερες εκδοχές του βίντεο κλιπ:

Το They Don’t Care About Us είναι το τέταρτο single από το άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον HIStory: Past, Present and Future, Book I, και κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου 1996.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.