Βίντεο: Πάρκο στέλνει πίσω στους τουρίστες τα… σκουπίδια τους!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Εθνικό Πάρκο της Ταϊλάνδης Khao Yai αποφάσισε να λύσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τα σκουπίδια. Ποιος είναι αυτός; Να στέλνει στους τουρίστες «δώρο» τα σκουπίδια τους.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε μια απελπισμένη προσπάθεια να «συμμορφώσουν» τους επισκέπτες του πάρκου, συσκευάζουν τα σκουπίδια που αφήνουν πεταμένα και τα στέλνουν πίσω στους «ιδιοκτήτες» τους.

Τα περισσότερα σκουπίδια είναι πλαστικά μπουκάλια με ποτά και διάφορες σακούλες. Μαζί με τα σκουπίδια, τους στέλνουν και ένα σημείωμα που γράφει: «Ξεχάσατε μερικά από τα υπάρχοντά σας στο Εθνικό πάρκο Khao Yai».

Η κίνηση έρχεται μετά από παρότρυνση του Υπουργού Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης, Varawut Silpa-archa, ο οποίος υπενθύμισε στους επισκέπτες με μια ανάρτηση στο Facebook να μαζεύουν τα σκουπίδια τους πριν την αναχώρηση τους από το πάρκο καθώς μπορεί να κινδυνέψουν ζώα που αναζητούν τροφή. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν δεν το κάνουν θα βάλει τα σκουπίδια σε ένα κουτί και θα τα επιστρέφει σπίτι τους.

Την επόμενη μέρα, με μια νέα ανάρτηση στο Facebook επιβεβαίωσε την «απειλή» του.

«Τα σκουπίδια που άφησαν οι τουρίστες στο πάρκο είναι τώρα συσκευασμένα σε κουτί. Είναι έτοιμο να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη. Και πάλι, το να πετάτε σκουπίδια στο πάρκο είναι έγκλημα».

Το Εθνικό Πάρκο είχε κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά άνοιξε ξανά την 1 Ιουλίου, για συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.