Βίντεο: Το εστιατόριο που σερβίρει μόνο πιάτα με αβοκάντο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα μενού αποκλειστικά και μόνο με πιάτα που περιλαμβάνουν αβοκάντο, σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή -από σαλάτες μέχρι μπέργκερ, κλαμπ σάντουιτς, πάνκεϊκ, τοστ και παγωτά- και μία μάλλον απρόσμενη επιτυχία που ήρθε σε τρία μόλις χρόνια.

Το εστιατόριο «The Avocado Show» άρχισε τη λειτουργία του το 2017 στοΆμστερνταμ και εξελίχθηκε σε αλυσίδα, με συνολικά τρία καταστήματα στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας και ένα στις Βρυξέλλες, αλλά και την άμεση προοπτική επέκτασης σε Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι -συνολικά σε 19 πόλεις της Ευρώπης.

Οι δημιουργοί του, Ρον Σίμπσον και Ζούλιεν Ζάαλ, δύο φίλοι οι οποίοι ως φαίνεται έπιασαν το παλμό της εποχής, απευθυνόμενοι κυρίως, στους νέους, έχουν γράψει επίσης, ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές που έχουν ως βασικό συστατικό -τι άλλο;- το αβοκάντο («The Avocado Show: Recipes for the most Instagrammable fruit»), ενώ στα εστιατόρια τους πωλούν και προϊόντα, όπως t-shirt, σημειωματάρια και τσάντες πολλαπλής χρήσης.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι κάθε ένα από τα αβοκάντο που φτάνει στην κουζίνα των εστιατορίων τους (περισσότερα από 350 αβοκάντο την ημέρα) μεγαλώνει, συλλέγεται, συσκευάζεται και μεταφέρεται από αγροκτήματα σε όλο τον κόσμο -Χιλή, Μεξικό, Περού, Νότια Αφρική- με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Το εστιατόριο σερβίρει πρωϊνό, γεύμα και δείπνο, κάνει take away, ενώ ίσως το μυστικό κρύβεται στο ευφάνταστο food styling και στο γεγονός ότι το μενού εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούργια πιάτα.

Το τροπικό αβοκάντο, πέραν της υψηλής διατροφικής αξίας -και της υπέροχης γεύσης του- είναι πλούσιο σε κάλιο και αποτελεί καλή πηγή βιταμινών C (βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης) και E, ενώ η τακτική κατανάλωση του μειώνει την «κακή» χοληστερόλη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.