Βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι έως τα τέλη του έτους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησε και πρόκειται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες ο “Γολγοθάς” φορολογικών υποχρεώσεων για τους φορολογούμενους.

Έως το τέλος του έτους, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τμηματική εξόφληση σε περισσότερες δόσεις.

Αναλυτικά ο φορολογικός λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι περιλαμβάνει:

-τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό ανέρχεται σε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο φόρος εξοφλείται σε οκτώ μηνιαίες δόσεις με τις δυο πρώτες να έχουν λήξει από την 31η Αυγούστου. Οι υπόλοιπες έξι δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο 2021

-τον φετινό ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες και ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο

-τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021. Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους οφειλές έχουν τη δυνατότητα να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση οφειλών. Η ρύθμιση αυτή προβλέπει την τμηματική εξόφληση σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις.

Πώς πληρώνονται οι φόροι

Εάν είστε πελάτης κάποιου πιστωτικού ιδρύματος, έχετε τις ακόλουθες δυνατότητες:

α. Μέσω των υπηρεσιών που παρέχονται από την τράπεζά σας (e-banking, phone banking, ATM, αποστολή μέσω ηλεκτρονικού αρχείου των τραπεζών). Η εν λόγω συναλλαγή δεν βαρύνεται με προμήθεια.

β. Στο ταμείο του καταστήματος της τραπέζης με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού σας. Η εν λόγω συναλλαγή βαρύνεται με προμήθεια η οποία καθορίζεται από το εκάστοτε πιστωτικό ίδρυμα, εκτός εάν είστε: α) άνω των 70 ετών, β) σε δικαστική συμπαράσταση, γ) με βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω δ) κάτοικοι μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικοι μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων που δεν βαρύνεται με προμήθεια.

ii) Εάν δεν είστε πελάτης κάποιου πιστωτικού ιδρύματος, έχετε τις ακόλουθες δυνατότητες:

α. Με κατάθεση μετρητών μέσω των Κέντρων Αυτόματων Πληρωμών (ΚΑΠ-APS)
των τραπεζών. Η εν λόγω συναλλαγή δεν βαρύνεται με προμήθεια.

β. Στο ταμείο του καταστήματος της τραπέζης με κατάθεση μετρητών. Η εν λόγω
συναλλαγή βαρύνεται με προμήθεια η οποία καθορίζεται από το εκάστοτε πιστωτικό ίδρυμα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.