Προληπτικοί έλεγχοι Covid-19 σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την πρόοδο του προγράμματος προληπτικών ελέγχων στο σύνολο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων συζήτησαν χθες στη συνάντησή τους η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μετά τη συνάντηση, η υφυπουργός δήλωσε πως συμφωνήθηκε ότι εντός δέκα ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού σε όλες τις δομές της χώρας. Όπως είπε, «τρία είναι τα όπλα μας για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού: 1) Περισσότεροι προληπτικοί μοριακοί έλεγχοι. 2) Περισσότεροι έλεγχοι τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίας και τις Περιφέρειες. 3) Τα νέα και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των δομών και για την ασφαλή συμπεριφορά των εργαζομένων».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, για την προστασία των ηλικιωμένων έχουν ληφθεί «τα αυστηρότερα μέτρα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και με τους ελέγχους αυτούς θωρακίζουμε ακόμη περισσότερο υγειονομικά τις δομές που τους φιλοξενούν».

Από την πλευρά του, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως από την αρχή της πανδημίας ο βασικός σκοπός είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. «Συνεχίζουνε τους εντατικούς ελέγχους με τις κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ και μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πραγματοποιήσουμε ελέγχους στο σύνολο των Δομών Φιλοξενίας Ηλικιωμένων. Υπάρχει αυστηρή και απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό τοίχος προστασίας απέναντι στον Covid-19».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.