Πώς θα καθαρίσεις το μεικάπ και το κραγιόν από την υφασμάτινη μάσκα σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική και έχει μπει στην καθημερινότητά μας. Τη φοράμε γιατί μας προστατεύει από τον ιό όσο συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας και την αλλάζουμε καθημερινά.

Πολλοί χρησιμοποιούν χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης αλλά ακόμα περισσότεροι έχουν επιλέξει τη χρήσης μίας πιο stylish, υφασμάτινης.

Οι υφασμάτινες λοιπόν πρέπει να πλένονται και να απολυμαίνονται καθημερινά αλλά… αν φοράς μεικάπ, ίσως έχεις παρατηρήσει πως δεν καθαρίζουν απόλυτα. Οι λεκέδες από το μεικάπ και το κραγιόν μένουν και με την καθημερινή χρήση γίνονται πιο έντονοι καθώς συσσωρεύεται το προϊόν εκεί.

Αν μας ρωτάς, δεν πρέπει να φοράς καθόλου μακιγιάζ κάτω από τη μάσκα για να προστατεύσεις το δέρμα σου από την ακμή της μάσκας αλλά καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν γίνεται πολλές φορές. Για να έχεις λοιπόν μία πράγματι καθαρή, υφασμάτινη μάσκα πρέπει να αφαιρείς τελείως τους λεκέδες από μακιγιάζ κάθε φορά.

Πώς θα το κάνεις χωρίς να καταστρέψεις τη μάσκα σου; Υπάρχουν τρία tips για τον καθαρισμό της μάσκας που πρέπει να γνωρίζεις γιατί θα σώσουν εσένα και τη μάσκα σου από το κραγιόν και το μεικάπ όλο τον χειμώνα που έρχεται.

#1. ΤΟ ΥΓΡΟ ΜΕΙΚΑΠ. Ο καλύτερος σύμμαχός σου για να αφαιρέσεις τον λεκέ από υγρό μεικάπ είναι το υγρό πιάτων! Βάλε μία σταγόνα επάνω στον λεκέ και τρίψε πολύ καλά με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια ξέπλυνε με καυτό νερό.

#2. ΟΙ ΠΟΥΔΡΕΣ. Αν χρησιμοποιείς πούδρες τότε ο αφρός ξυρίσματος είναι η καλύτερη επιλογή σου. Βάλε λίγο επάνω στον λεκέ, τρίψε καλά και ξέπλυνε με καυτό νερό. Ο λεκές θα εξαφανιστεί!

#3. ΤΟ ΚΡΑΓΙΟΝ. Αυτό που αφαιρεί το κραγιόν άμεσα και σχεδόν μαγικά είναι.. η λακ! Ψέκασε τον λεκέ, τρίψε πολύ καλά και πλύνε κανονικά με σαπούνι και καυτό νερό.

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.