Πώς θα αντιστρέψετε τον κύκλο του στρες;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερικές πρακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για αντιστρέψετε τον κύκλο του άγχους, διατηρώντας το σε χαμηλά επίπεδα, περιλαμβάνουν:

*Η δύναμη της παρατήρησης
Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε πότε το άγχος ξεπερνά τα χαμηλά επίπεδα, προκειμένου να σταματήσετε συνειδητά τις αρνητικές σκέψεις, που μπορεί να σας αγχώνουν. Αφού εντοπίσετε το αρνητικό μοτίβο σκέψης είναι σημαντικό να εστιάσετε σε εναλλακτικές επιλογές σκέψης, προκειμένου να βρείτε την λύση στα προβλήματά σας πιο γρήγορα ενώ ταυτόχρονα διατηρείτε την ψυχραιμία σας.

*Μην εστιάζετε σε όσα σας αγχώνουν
Ορισμένες φορές τείνουμε να σκεφτόμαστε ξανά και ξανά όλες εκείνες τις καταστάσεις ή τις λεπτομέρειες που μας αγχώνουν ακόμα και αν πρόκειται για πρόσφατες ή και παρελθοντικές καταστάσεις. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστότερη και ως το αίσθημα της αμφιβολίας για μια πράξη ή απόφαση που λάβαμε. Αν και όλοι αντιμετωπίζουμε το «δίλημμα» της αμφιβολίας, είναι σημαντικό να το ξεπερνάτε γρήγορα ειδικά όταν πρόκειται για καταστάσεις που αφορούν το παρελθόν. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η επιλογή είναι συνήθως το αποτέλεσμα των αναγκών ή των επιθυμιών σας και των μέσων που διαθέτουμε την δεδομένη στιγμή που την πραγματοποιούμε.

*Μην ξεχνάτε τις μικρές απολαύσεις
Αν και είναι σχεδόν αναπόφευκτο να αποφύγουμε κάθε στρεσογόνο παράγοντα στην καθημερινότητά μας, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε τις μικρές απολαύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την διάθεσή σας, μετατρέποντας μια μουντή μέρα σε φωτεινή. Αυτές οι μικρές απολαύσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την συνάντηση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου, ακόμα και ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.