Πολωνία: Δεν πιστεύουν στον κορονοϊό – Η διαδήλωση υπό το σύνθημα «Να τελειώνουμε με την πανδημία, φτάνουν τα ψέματα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στους δρόμους της Βαρσοβίας βρήκαν εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στην Πολωνία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διαδήλωση, υπό το σύνθημα «Να τελειώνουμε με την πανδημία, φτάνουν τα ψέματα», οργανώθηκε από το κίνημα Stop-NOP που διαφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο και περνώντας από το κέντρο της πόλης, πρόκειται να κάνουν πορεία μέχρι την έδρα της δημόσιας τηλεόρασης TVP, που την κατηγορούν ότι μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Φτάνει με τις μάσκες» ή «Ελευθερία, ελευθερία» και κρατούσαν πλακάτ στα οποία έγραφαν «Στη φυλακή ο Μπιλ Γκέιτς» ή «Ο ιός της προπαγάνδας». Ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης, διακηρύσσοντας ότι δεν θα αποδεχθούν μια νέα καραντίνα.

Οι συμμετέχοντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων που πέθαναν «επειδή μπλοκαρίστηκαν οι υπηρεσίες υγείας» λόγω της πανδημίας, όπως υποστηρίζουν.
Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Πολωνίας, στη χώρα έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 73.650 άνθρωποι και οι 2.182 από αυτούς πέθαναν.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.