Πάτρα: Το Σάββατο η κηδεία του Γρηγόρη Μπαράκου – Συλλυπητήρια μηνύματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα αποχαιρετήσουν τον Γρηγόρη Μπαράκο που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σκορπίζοντας θλίψη στην πατραϊκή κοινωνία.

Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας.

Συλλυπητήρια από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Διευθυντή του ΕΚΑΒ, πρώην Αντινομάρχη Υγείας Πρόνοιας και επί σειρά ετών νομαρχιακού συμβούλου Γρηγόρη Μπαράκου.

Ο Δήμαρχος απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Απόστολος Κατσιφάρας: Χάσαμε το Γρηγόρη Μπαράκο, έναν πραγματικό φίλο και συναγωνιστή

Στη δήλωσή του για το θάνατο του Γρηγόρη Μπαράκου ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο και πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε:

“Χάσαμε το Γρηγόρη Μπαράκο, έναν πραγματικό φίλο και συναγωνιστή. Έναν Δημοκράτη και συνεπή πολιτικό, με τον οποίο είχαμε κοινή αφετηρία στην Αυτοδιοίκηση με την εκλογή μας στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ο Γρηγόρης υπηρέτησε με πάθος και πείσμα την Κοινωνία από όποια θέση ευθύνης ανέλαβε. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπηρετώντας τον Άνθρωπο και την αξία της Προσφοράς.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Χρύσα και τα παιδιά του.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε.”

Χαράλαμπος Μπονάνος: Αντίο άξιε συμπολίτη μας

Τη θλίψη του για την απώλεια του Γρηγόρη Μπαράκου, εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«Κρίμα χάσαμε έναν φίλο, έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε για το κοινωνικό σύνολο, που μόχθησε να φτιαχτεί ένα κέντρο άμεσης βοήθειας που να μην προσβάλει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, που να εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες των πολιτών

Αμέτρητες ώρες στην διοίκηση του νοσοκομείου να συζητάμε για τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να στηρίξουμε την περίθαλψη το σύστημα υγείας

Δεν προλάβαμε να ξαναβρεθούμε μετά την τιμητική βραδιά του κέντρου πρόληψης που έγινε προς τιμήν του Δημόσια όμως άκουσε την εκτίμηση μου τον σεβασμό μου στον αγώνα του, η μοίρα των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και κυρίως την υγεία , να μην προσέχουν την δικιά τους.

Ο Γρηγόρης δεν είχε ωράριο δεν είχε όρια χρονικά.

Ήταν πάντα προσανατολισμένος στις ανάγκες των συμπολιτών μας, που τον αποχαιρετούν απόψε με την απέραντη αγάπη που του είχαμε , που την γνώριζε , όπως γνωρίζει ότι κέρδισε με την αξία του, την καλύτερη θέση στην καρδιά μας

Αντίο άξιε συμπολίτη μας, σε ευχαριστώ για την φιλία μας».

 Το ΚΙΝ.ΑΛ Αχαΐας

 

Η είδηση  της απώλειας του αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης ,  μέλους του ΠΑΣΟΚ  και του Κινήματος Αλλαγής Γρηγόρη Μπαράκου , μας προκαλεί βαθύτατη θλίψη και οδύνη  .

Ένας συνεπέστατος αγωνιστής της Δημοκρατίας και της πολιτικής , ένας έντιμος και ηθικός άνθρωπος, ένας επιτυχημένος Γιατρός που πρόσφερε όσο ελάχιστοι στη κοινωνία από τις θέσεις που υπηρέτησε  , ένας αγωνιστής της αιρετής Τοπικής Αυτοδιοίκησης που την τίμησε από τη θέση του Αντινομάρχη ,   ακούραστος μαχητής, έφυγε δυστυχώς από κοντά μας.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μας σύντροφε !!!!

Στάθης Σερέτης: Θα λείψει απ’ όλους μας ο Γρηγόρης Μπαράκος

Σε δήλωση του προς το thebest.gr ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας Στάθης Αθανασόπουλος – Σερέτης εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Γρηγόρη Μπαράκου.

«Με τον Γρηγόρη υπήρξαμε φίλοι, συνοδοιπόροι και στενοί συνεργάτες στα χρόνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Μεγαλόκαρδος, συνεπής, ανιδιοτελής και αταλάντευτος ιδεολόγος, πάντα κοντά στον ανθρώπινο πόνο και υπέρμαχος των δημοκρατικών αξιών, αφήνει το δικό του ισχυρό αποτύπωμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στα χρόνια της συνεργασίας μας, το πάθος και ο οραματικός του χαρακτήρας, ήταν στοιχεία που συνέτειναν ώστε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ν’ αντιμετωπίσει – τότε- γρήγορα και αποτελεσματικά μεγάλες ελλείψεις και κενά στις εδώ υγειονομικές δομές.

Τον αποχαιρετούμε με θλίψη και συγκίνηση. Στην οικογένεια του εκφράζω τα πιο βαθιά συλλυπητήρια».

 

«Φτωχύναμε!!! Καλό ταξίδι φίλε Γρηγόρη…. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη μεγάλη κοινωνική προσφορά σου. Όλοι μας θα σε θυμόμαστε με αγάπη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!» έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης στην σελίδα “Πάτρα, η πόλη της καρδιάς μας”, στο facebook. 

Στη σελίδα εξέφρασαν την θλίψη τους για την είδηση του θανάτου κι άλλοι πατρινοί

«Θλίψη μεγάλη το κενό μεγαλύτερο αγαπητέ μας Γρήγορη θα ζεις αιώνια στις καρδιές μας καλό παράδεισο. Το έργο σου μεγάλο οι πράξεις σου πάντα φωτεινές δίκαιες πάντα καλός ακούραστος να προσφέρεις στο καλό μας έφυγες νωρίς κρίμα!!!!!! Ντίνα Μπαράκου.»

Το ότι όλη η Πάτρα λυπήθηκε βαθύτατα είναι δείγμα της απώλειας του!Η οικογένεια του να είναι υπερήφανη για το Γρήγορη της!Αιώνια του η μνήμη» έγραψε ο Νίκος Δούρος.

Nίκος Τσούκαλης

Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Αχαΐας έγραψε στο προφίλ του στο facebook

Καλό ταξίδι φίλε!!
Πολλούς στενοχώρησες, με το φευγιό σου, Γρηγόρη (Μπαράκο).
Πάντα παρών και πρόθυμος να συμπαρασταθείς σε καθένα απλό πολίτη που είχε ανάγκη.
Πάντα παρών και επίμονος να αναβαθμίζεις τις υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας.
Πάντα σταθερός και συνεπής στις ιδεολογικές σου αρχές.
Πάντα αγαπητός και προσηνής στους πάντες.

 Θρασύβουλος Μαυρομμάτης

Ο γιατρός και πρώην Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αχαΐας ΝΔ έγραψε, στη σελίδα του στο facebook: “πόσο μικρές γίνονται και της συγκίνησης ακόμα οι λέξεις όταν πρέπει να συνοδεύσεις στο τελευταίο του ταξίδι έναν σπουδαίο άνθρωπο όπως τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΑΡΑΚΟ.
και έτσι επιλέγεις την υπόκλιση της σιωπής για τον αναισθησιολόγο συνάδελφο που έδωσε όλη του την ζωή για το ΕΚΑΒ της περιοχής μας με αυταπάρνηση και υψηλή κοινωνική ευαισθησία.
για τον ΓΡΗΓΌΡΗ ΜΠΑΡΑΚΟ δυστυχώς το πολύ δύσκολο κατευόδιο σήμερα και άξιας τιμής ένεκεν η πρόταση να ονομαστεί το γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ Δ.υτ. Ελλάδας με το όνομά του….
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ…
ΕΚΑΒ”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.