Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των σχολικών κυλικείων βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και ουσιαστικά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Τα έσοδά τους φέτος εκμηδενίστηκαν, ενώ οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές τους τρέχουν και  ήδη σε καθημερινή βάση ορισμένοι ιδιοκτήτες κυλικείων αναγκάζονται να διαγραφούν από το ΓΕΜΗ και να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης.

Παρά την ιδιομορφία τους, τα σχολικά κυλικεία αντιμετωπίζονται από τις φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές ως τυπικές επιχειρήσεις εστίασης, με ιδιαίτερο ΚΑΔ. Οι μόνες ενισχύσεις που έχουν πάρει μέχρι σήμερα είναι το επίδομα των 800 ευρώ για το δίμηνο κλείσιμο Μαρτίου και Απριλίου και το επίδομα των 534 ευρώ για τον Μάιο. Τον Ιούνιο, αν και το σχολεία τυπικά άνοιξαν, τα κυλικεία παρέμειναν κλειστά.

Το πρωί της Παρασκευής μέλη του κλάδου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Μαιζώνος και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πατρέων ζητώντας τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των κυλικείων, τονίζοντας πως ο κλάδος λόγω της καραντίνας γνώρισε την οικονομική καταστροφή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.