Μπάμπης ο κατάδικος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

της Αλεξάνδρας Δημοπούλου

Αυτός είναι ο Μπάμπης. Ο καταδικασμένος σκύλος δις και τρις εις θάνατον.

Αυτός που όλοι αντιπαθούσαν, φοβόντουσαν ως να ‘ταν τέρας και πίεζαν : «μαζέψτε τον». Αυτός που προκάλεσε πανικό ακόμα και για την περισυλλογή του. Και στη συνέχεια κλεισμένος στο κλουβί συνέχιζε να προκαλεί ανασφάλεια στη διαχείρισή του, ακόμα και στο να του δώσουν νερό και φαγητό.

Κι αυτή είναι η Γιωργία. Ο σεμνός άνθρωπος που βγαίνει στο φως γιατί έγινε ο άγγελος και το φωτεινό αστέρι του Μπάμπη μέσα στην απόρριψη και τη μαυρίλα του.

Έμενε κλεισμένος ο φουκαράς σε ένα κλουβί περιμένοντας τι άραγε καθώς κανείς δεν ήθελε ούτε να τον ξέρει;

Και πίσω απ’ όλα ο άνθρωπός μας, ο χρυσός άνθρωπος του Δήμου Πατρέων, ο Γιώργος ο Κατσιμίγας, που στην πρώτη συζήτηση που κάναμε, τότε που με επιφύλαξη του ανάφερα ακόμα και τα κιλά του έρμου Μπάμπη, μου είπε τόσο απλά : «Κάτσε μήπως τον σώσουμε το φουκαρά. Θα τον πάρω εγώ και θα ασχοληθεί μαζί του η Γιωργία η γυναίκα μου που έχει γνώσεις εκπαιδευτή. Θα προσπαθήσει να τον καταλάβει και να τον πλησιάσει και βλέπουμε».

Αισθάνθηκα τη μεγαλύτερη ανακούφιση του κόσμου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ρώτησα πόσο κοστίζει. Μου είπε : « Είσαι καλά? Για το Μπάμπη το κάνουμε. Μήπως και καταφέρουμε να σωθεί μια ζωή. Μια προσφορά στον αδέσποτο Μπάμπη».

Είναι γνωστό σε πολλούς βέβαια στη φιλοζωική κοινότητα ότι ο Γιώργος κάνει μεγάλο έργο βοηθώντας τα αδέσποτα ζώα εδώ και χρόνια, είτε μέσα από το ρόλο του ως υποδειγματικός υπάλληλος του Δήμου Πατρέων, είτε δρώντας μόνος του.

Η στιγμή εκκίνησης για όλα, ήταν η διστακτική μα τόσο ταραγμένη κλήση για βοήθεια από τη Δώρα Αγγελετοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας». Πονούσε για το Μπάμπη, καθώς ήταν καταδικασμένος ως επιθετικός από τους ανθρώπους εκεί που βρισκόταν, ζητούσε τα ελάχιστα, τολμούσε μόνο πίστωση χρόνου, μα μέσα στην καρδιά της είχε μόνο το δίκιο του Μπάμπη και το δικαίωμά του να ζήσει. Μου είπε «Άντα μου πρέπει να είναι κακοποιημένος ο φουκαράς. Ζούσε εκεί μόνος και τον χτύπησαν.» Μιλήσαμε. Φτιάξαμε σχέδια.

Έτσι λοιπόν, στις 31/07/2020, με προσοχή περισσή, χαρά, και κάποιες ελπίδες, ο Γιώργος πήρε τον καταδικασμένο Μπάμπη στο χώρο του.

Κι η Γιωργία ξεκίνησε αμέσως την προσπάθεια επικοινωνίας με το μοναχικό «τέρας» που ζούσε κουλουριασμένο μέσα σ’ ένα μεγάλο ταλαιπωρημένο κορμί, μέσα στην απελπισία του.

Ο Μπάμπης τελικά φοβόταν πιο πολύ εμάς απ’ ότι εμείς το Μπάμπη.

Αυτό ήταν όλο. Η Γιωργία μπόρεσε να του «μιλήσει» κι αυτός κατάλαβε πως μπορεί να την εμπιστευτεί.

Έκτοτε:

4/08/2020

Έλαβα μήνυμα από το Γιώργο : «Ο Μπάμπης μας κουνάει ουρά και παίρνει χαρούμενα την τροφή από το χέρι μας. Δεν τον έχουμε πιέσει , δεν του βάλαμε ακόμα λουρί, είναι ακόμα αντικοινωνικός, δεν βγαίνει από το δωμάτιό του αν δεν τον φωνάξεις, έρχεται μόνο για φαγητό και νερό, αλλά νομίζω πως θα πάει καλά. Ναι, δεν είναι κακός, κακοποιημένος είναι και θέλει αγάπη και χρόνο.»

8/08/2020

Ο Μπάμπης κάνει χαρές και πηδάει όταν μπαίνει η Γιωργία στο χώρο του. Έλαβα και βίντεο. Άφωνη.

20/08/2020

Καινούργια βίντεο με το Μπάμπη να κουνάει ουρά και να σείεται ολόκληρος όταν μπαίνει στο χώρο του η Γιωργία. Α, ρε Γιωργία! Συζήτηση για ευθανασία δεν θα γίνει ποτέ.

24/08/2020

Μήνυμα από το Γιώργο με video. Μου εξηγεί βήμα- βήμα πως πλησιάζεται : « Πρώτη μέρα στο λουρί , χωρίς βία, χωρίς πνίχτες, μόνο με το μπαλάκι του, τις λιχουδιές και λόγια αγάπης. Πέρασε στο στάδιο που δείχνει εμπιστοσύνη μόνο σε μένα και τη Γιωργία και μας προστατεύει από τους ξένους. Σε λίγες μέρες θα τον φέρουμε σε επαφή με τα παιδιά και κανένα φίλο μας.»

9/09/2020

Τα νέα από το Μπάμπη : «Η Γιωργία βάζει ελεύθερα και το χέρι της ακόμα μέσα στο μπωλ φαγητού του όταν τρώει! Τον χαϊδεύει κι αυτός κάνει σαν τρελοκούταβο από τη χαρά».

14/09/2020

Όποιος θέλει ένα μάγκα σκύλο να υιοθετήσει, αυτός είναι ο Μπάμπης. Θα τον πάρει με το βιβλιάριό του και δίπλα του θα έχει δωρεάν την καθοδήγηση της Γιωργίας όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας σκύλος χωρίς φόβους και ανασφάλειες, ανοιχτός και κοινωνικός με όλους. Περιμένει κάποιον να τον βάλει στην καρδιά του και να τον κάνει σύντροφο ζωής. Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει inbox με:

https://www.facebook.com/george.katsimigas.3/

ή https://www.facebook.com/alexandra.dimopoulou.10/

Αυτή η πραγματική ιστορία είναι η αφορμή να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στο Γιώργο Κατσιμίγα που είναι πάντα δίπλα μας για τα αδέσποτα ζώα, την τεράστια ευγνωμοσύνη μας στην ήσυχη δύναμη τη Γιωργία τη σύζυγό του, και να υπενθυμίσουμε πως όλα τα πλάσματα αξίζουν μια προσπάθεια να βγάλουν το φόβο, να ξεχάσουν τα αόρατα για μας βάσανά τους, και να ζήσουν.

Γιατί η Ζωή είναι για όλους το ίδιο πολύτιμο δώρο.

[Τα videos και οι φωτογραφίες από την περίοδο της εκπαίδευσής του].

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.