Μόρια: Στο Καρά Τεπέ οι πρόσφυγες σε σκηνές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε έκταση που ανήκει στο Δημόσιο, στην περιοχή του Καρά Τεπέ μεταφέρονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τη Μόρια. Ήδη, έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές.

Για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και… μπλόκα από κατοίκους που αντιδρούν στην παραμονή προσφύγων και μεταναστών στο νησί, αποφασίστηκε οι σκηνές στο Καρά Τεπέ να μεταφερθούν με ελικόπτερα! Η έκταση όπου θα στηθεί ο νέος καταυλισμός, σε ένα παλιό πεδίο βολής, είναι πολύ κοντά στη Μόρια.

Η μεταφορά στο Καρά Τεπέ σκηνών κι άλλου υλικού που έφτασε προχθές στο αεροδρόμιο της πόλης, έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (11.09.2020).

Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις από εκείνους που δεν θέλουν να μείνουν στη Λέσβο, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Καρά Τεπέ και φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωσαν πως δεν θέλουν να μείνουν στον νέο καταυλισμό.

Πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, βρίσκονται για τρίτη μέρα στους δρόμους, κοιμούνται σε νεκροταφεία, σε εκκλησίες, σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ και βενζινάδικων. Στήνουν όπου κι όπως μπορούν τις σκηνές τους.

Οι περισσότεροι πέρασαν το βράδυ τους στο δρόμο και στα κτήματα γύρω από τον καταυλισμό της Μόριας.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω του συνωστισμού που δημιουργείται, διανέμεται φαγητό και νερό, ενώ από το πρωί τρία αυτοκίνητα του ΕΟΔΥ προσφέρουν υπηρεσίες μετακινούμενα με προσωπικό ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

newsit

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.