Κρήτη: Γονείς στέλνουν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναβρασμός επικρατεί σε αρκετά σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης, εξαιτίας της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές.

Την ώρα που η είδηση, ότι γονέας στα Χανιά, ξυλοκόπησε εκπαιδευτικό γιατί… πίεσε το παιδί του να φορέσει μάσκα, έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας, γονείς, «αρνητές της μάσκας» στέλνουν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ekriti.gr, από χθες, Δευτέρα, εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο δέχονται εξώδικα από γονείς, με τα οποία τους καθιστούν υπεύθυνους αν αρρωστήσουν τα παιδιά τους από τη χρήση μάσκας ή επειδή αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο στο σχολείο, χωρίς αυτή.

Εφαρμόζουν το νόμο

Μιλώντας για το θέμα, στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, σχολίασε ότι το εξώδικο δεν έχει καμία νομική βάση. «Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να μην παραλάβουν το εξώδικο, ακριβώς επειδή δεν φέρουν καμία ευθύνη, απλώς εφαρμόζουν το νόμο», τόνισε.

Μία άλλη μορφή αντίδρασης κάποιων γονέων, είναι να δίνουν στους εκπαιδευτικούς υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες γνωστοποιούν ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για όλη τη σχολική χρονιά. Σχετικά με αυτό ο κ. Ροζάκης υπογράμμισε ότι ποινικές ευθύνες φέρει ο γονέας, καθώς η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική.

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης, εξέφρασε ανησυχία και προβληματισμό, προσθέτοντας ότι μακρόχρονη και αδικαιολόγητη απουσία ενός μαθητή από το σχολείο, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.