Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης: Στο επίκεντρο η Αττική – Κρίσιμη η κατάσταση (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μ.μ  η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ανέφερε πως για μια ακόμη ημέρα, η Αττική παρουσιάζει έξαρση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς από τις 346 νέες μολύνσεις, 210 εντοπίζονται στην Περιφέρεια.

Όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, η επιδημιολογική εικόνα παραμένει σε υψηλότερο των 300 ατόμων επίπεδα για δεύτερη εβδομάδα χωρίς σημεία υποχώρησης. Μάλιστα τόνισε πως ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος θανάτων έχει φτάσει τους 5, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο, ο καθηγητής εξήγησε πως υπάρχει μια επιβράδυνση της μεταδοτικότητας, η οποία σχετίζεται με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ σημείωσε εκ νέου πως η επίδρασή των πιο πρόσφατων μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό αναμένεται να εκτιμηθεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας κατ’ αρχήν από τον νέο αριθμό διαγνώσεων.

Τέλος, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην πόλωση που δημιουργεί η παρατεταμένη κόπωση από την πανδημία. Ο καθηγητής συνέστησε υπομονή και συμπόνοια προς τους συνανθρώπους μας.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.