Μαγιορκίνης: «Προκαλεί ανησυχία ο αριθμός των διασωληνωμένων» (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού: « Σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται αύξηση στον ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, που έφτασε τις 52 προκαλεί ανησυχία.

Παρατηρούνται επίσης, πολλαπλές συρροές κρουσμάτων με τοπικό χαρακτήρα. Άλλωστε αυτού του είδους οι κορωνοϊού κινούνται ανομοιόμορφα. Ένα μεγάλο ποσοστό δεν μεταδίδει τον ιό, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό το μεταδίδει κανονικά και σε μεγάλο βαθμό».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε, σχετικά με τα κρούσματα στην κονσερβοποιεία στα Γιαννιτσά, πως ανάλογα περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία. Όταν υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων σε εργασιακούς χώρους, η ιχνηλάτηση γίνεται με ευκολότερο τρόπο. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπει εφησυχασμό»

Τέλος, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ανέφερε σχετικά με το ζήτημα των εμβολίων που βρίσκεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες: «Στο μέτωπο των εμβολίων, καταγράφηκε ένα συμβάν με το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca. Ένας ασθενείς εμφάνισε παρενέργειες και συνεχίζει να παρακολουθείται, όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν στις δοκιμές.

Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στις κλινικές δοκιμές, αλλά όχι στην ευρύτερη έρευνα. Η μελέτη συνεχίζεται κανονικά προς το παρόν, θα σταματήσει εκτός αν υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες σε περισσότερους ασθενείς. Τέτοια γεγονότα στις μελέτες συμβαίνουν συχνά και δεν είναι ανησυχητικά. Στην συγκεκριμένη μελέτη, είναι η δεύτερη φορά που διακόπτεται».
Στη σημερινή ενημέρωση παρούσα και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.