Ο κορωνοϊός κλείνει σχολεία στη Γαλλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουν κλείσει την τελευταία εβδομάδα και μόλις 16 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, 81 σχολεία και περισσότερες από 2100 τάξεις ενώ περίπου 1200 μαθητές νοσούν.

Ο κορωνοϊός κλείνει σχολεία στη Γαλλία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, εξαιτίας της μεταδοτικής λοίμωξης έχουν κλείσει την τελευταία εβδομάδα και μόλις 16 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, 81 σχολεία και περισσότερες από 2100 τάξεις ενώ περίπου 1200 μαθητές νοσούν.

«Αριθμοί που παραμένουν περιορισμένοι και αντιστοιχούν στο 0,13% των σχολείων» τόνισε ο υπουργός.

Πάντως οι Γάλλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση τους δεν παίρνει αρκετά μέτρα για τον περιορισμό του Covid-19. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, 2 στους 3 Γάλλους, δηλαδή το 68% των Γάλλων ανησυχούν για την διασπορά της λοίμωξης στη γαλλική επικράτεια (-6%) σε σχέση με πριν από 15 μέρες.

Σε ερώτημα για το αν εμπιστεύονται την κυβέρνηση τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης, το 47% απαντά πως θεωρούν πως δεν παίρνει αρκετά μέτρα για να περιορίσει τη μετάδοση της λοίμωξης, το 33% κρίνει πως επαρκούν τα κυβερνητικά μέτρα ενώ το 20% εκτιμά πως η γαλλική κυβέρνηση κάνει «πολλά».

Μιλώντας ενώπιον της γερουσίας, του ο αμφιλεγόμενος λοιμοξιωλόγος, Ντιντιέ Ραούλτ, δήλωσε πως ο ιός μεταλλάχθηκε κι ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι η πορεία του.

Πηγή: Real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.