Κοντοζαμάνης: Μετά τον Δεκέμβριο η παράδοση εμβολίων για τον κορωνοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σχετικά με τα τεστ μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το ΕΚΕΑ το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω αυξημένου φόρτου ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για πρόσκαιρη έλλειψη, καθώς όπως είπε, έγιναν παραπάνω έλεγχοι και το πρόβλημα θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης «όσα τεστ δεν πήγαν στον ΕΚΕΑ πήγαν σε άλλα εργαστήρια και σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε ο ημερήσιος έλεγχος στην χώρα». Όπως έγινε γνωστό το ΕΚΕΑ σε επιστολή του στο υπουργείο έκανε λόγο για «αλόγιστη χρήση τεστ», ωστόσο όπως αποκάλυψε ο κ. Κοντοζαμάνης «έστειλε ορθή επανάληψη» της επιστολής, κατά συνέπεια όπως είπε αυτός ο χαρακτηρισμός πλέον από τον ΕΚΕΑ δεν υφίσταται.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «είμαστε στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό τεστ» και ότι «υπάρχει παραγωγική δυνατότητα στην χώρα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.