Κομισιόν: Εμβόλιο ακόμα και από Νοέμβριο – 600.000 δόσεις για Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To Νοέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι έτοιμο ένα από τα υποψήφια για τον COVID19, και συγκεκριμένα αυτό που αναπτύσει η AstraZeneca, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε νωρίτερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, η Κομισιόν αναμένει 30 εκατομμύρια δόσεις για την πρώτη φάση της διάθεσης του εμβολίου, το τέλος του 2020, από τις 300 εκ. που ανακοίνωσε πως θα αγοράσει την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για το ένα από τα έξι υποψήφια εμβόλια, που όπως έχει ανακοινώσει η Κομισιόν αναμένεται να έχουν αναπτυχθεί με επιτυχία και έχουν συναφθεί σχετικές προ-συμφωνίες αγοράς. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι με τη στρατηγική της Κομισιόν και τις προ-συμφωνίες όλα τα Κ-Μ θα αγοράσουν στην ίδια τιμή τα σχετικά εμβόλια, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την εθνική τους πολιτική εμβολιασμού (σε σχέση με το ποιές ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτες κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά σχετικά δημοσιεύματα, η σύμβαση της Κομισιόν με την AstraZeneca δεν περιέχει “liability waiver” , κοινώς δεν προβλέπεται καμία αποποίηση ευθύνης. Για την Ελλάδα, τέλος υπολογίζονται περί τις 600.000 δόσεις.

 

 

 

 

 

 

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.