Καλιφόρνια: Μητέρα εμφανίστηκε στο πόντιουμ της Βουλής με το μωρό της (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viral έγινε μια βουλευτής της Πολιτείας της Καλιφόρνιας και μητέρα, η οποία ανέβηκε στο πόντιουμ του Σώματος με το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά.

Οι εκπρόσωποι της Βουλής συζητούσαν ένα νέο νομοσχέδιο κοινωνικής πολιτικής -που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, και τη γονική άδεια- στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος. Η Μπάφι Γουίκς είχε αιτηθεί επιστολικής ψήφου, καθώς γέννησε στα τέλη Ιουλίου, χωρίς ωστόσο το αίτημά της να γίνει δεκτό.

Της αρνήθηκαν την επιστολική ψήφο, παρά τον κορωνοϊό

Η μητέρα παρέθεσε τις ανησυχίες της για τον κορωνοϊό, έπειτα από θετικό κρούσμα στο κτίριο, ωστόσο η επίσημη εξήγηση ήταν πως η επιστολική ψήφος επιτρέπεται μόνο σε άτομα υψηλού κινδύνου, αναφορικά με πιθανή έκθεση στον κορωνοϊό.

«Εκανα και πάλι το αίτημα, καθώς η κόρη μου δεν έχει ακόμη αναπτύξει ανοσοποιητικό σύστημα», σημείωσε η Γουίκς, η οποία έλαβε και πάλι αρνητική απάντηση από τον εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου, Αντονι Ρέντον.

Καθώς η Γουίκς επιθυμούσε να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, έβαλε τα απαραίτητα για τη νεογέννητη κόρη της σε μια τσάντα και βρέθηκε, φορώντας τη μάσκα και σκεπάζοντας το νεογέννητο με μια κουβέρτα, στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Viral το βίντεο με την ομιλία της νέας μητέρας στην Καλιφόρνια
Το βίντεο της ομιλίας της από το βήμα της αίθουσας έγινε viral, καθώς η Γουίκς ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για το νομοσχέδιο και αποχώρησε λέγοντας: «Τώρα με συγχωρείτε, πρέπει να ταΐσω την κόρη μου». Ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου αναγκάστηκε στη συνέχεια να ζητήσει συγγνώμη από τη Γουίκς για την άρνηση του Σώματος να της δώσει το δικαίωμα να ψηφίσει από απόσταση.

«Κάθε γυναίκα έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, ίσως όχι στον χώρο ενός Κοινοβουλίου», δήλωσε αργότερα η Αμερικανίδα στον «Guardian». «Η μάσκα μου έπεφτε, προσπαθούσα να κοιμίσω το μωρό μου και να πω όσα έπρεπε να πω», συμπλήρωσε η Γουίκς. «Η ελπίδα μου είναι να ξεφορτωθούμε αυτόν τον μισογύνη ρατσιστή στον Λευκό Οίκο, να πάρουμε πίσω τη Γερουσία και να δημιουργήσουμε πιο ασφαλείς εστίες», σημείωσε η πολιτικός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.