Βίντεο: Πήραν το πτυχίο τους σε 3D εικονική ορκωμοσία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα πανεπιστήμιο στην Ινδία διοργάνωσε μια μεγαλειώδη και μαζική τελετή αποφοίτησης με avatar φοιτητών λόγω κορωνοϊού.
Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Βομβάη (IIT) αποφάσισε να μην στερήσει την εμπειρία της live αποφοίτησης στους περίπου 2.000 φοιτητές που τελείωσαν με τις σπουδές τους, και διοργάνωσε μια εικονική τελετή, την οποία παρακολούθησαν ζωντανά οι οικογένειές τους μέσω Youtube και Facebook Live.
Ακόμα και δύο τοπικά κανάλια μετέδωσαν ζωντανά την ασυνήθιστη εικόνα, καθώς τα ολόσωμα avatar των φοιτητών με ξεχωριστά και προσεγμένα χαρακτηριστικά προσώπου, ανέβαιναν ένα – ένα στην 3D σκηνή, την Κυριακή, για να παραλάβουν το πτυχίο τους από το avatar του διευθυντή του IIT,  Subhasis Chaudhuri.
«Το Ινστιτούτο σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερο να διοργανώσει μια εικονική συγκέντρωση, ώστε να μην θέσει την υγεία των φοιτητών σε κίνδυνο, αλλά παράλληλα να μην τους στερήσει και την αίσθηση της επιτυχίας που αποφοίτησαν από ένα κορυφαίο μηχανολογικό ινστιτούτο της Ινδίας», σημείωσε στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.
Μετά τον ψηφιακό όρκο, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στις αίθουσες, τους υπαίθριους χώρους και τις εστίες, συναντώντας φίλους και εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο.
Το IIT θεωρείται από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην χώρα και ο διασημότερος απόφοιτός του είναι ο CEO της Google, Sundar Pichai.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι σχολίασε στο Twitter την τελετή ορκωμοσίας, χαρακτηρίζοντάς την «ένα υπέροχο μείγμα παράδοσης και τεχνολογίας».
Σχολεία και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να εξαντλήσουν την φαντασία τους για τις τελετές αποφοίτησης εν μέσω της πανδημίας, ενώ όσα δεν έχουν την τεχνολογική υποδομή για κάποια ψηφιακή λύση, τις αναβάλλουν.
Ένα σχολείο στην Πενσυλβάνια αποχαιρέτησε τους 141 μαθητές της αντίστοιχης τρίτης λυκείου σε ένα drive in κινηματογράφο ενώ στις αρχές Απριλίου, το Business Breakthrough University (BBT) στην Ιαπωνία έδωσε σε κάθε τελειόφοιτο από ένα ρομπότ, που πήρε αντ’ αυτών το πτυχίο τους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.