Βίντεο: Δοκιμή του νέου διαστημοπλοίου της SpaceX

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η SpaceX του Έλον Μασκ σημείωσε πρόσφατα μια σημαντική επιτυχία, με την ασφαλή επιστροφή του πρώτου διαστημοπλοίου Crew Dragon που μετέφερε Αμερικανούς αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι σε πλήρη εξέλιξη τα υπόλοιπα projects της, όπως αυτό του νέου της σκάφους, Starship, που προορίζεται για αποστολές σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η ανάπτυξη του Starship συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας, όπου ένα πρωτότυπο του σκάφους έφερε εις πέρας μια μικρή αλλά σημαντική πτήση- ένα «άλμα» σε ύψος 150 μέτρων.

Το Starship είναι το επόμενης γενιάς διαστημόπλοιο της SpaceX, που προορίζεται για αποστολές (και) στον Άρη, και ένα μικρότερο πρωτότυπο, ονόματι Starhopper, είχε πετάξει για πρώτη φορά πέρυσι. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Atlas, η νέα έκδοση, γνωστή και ως Starship SN5, είναι πιο κοντά στην τελική- πέραν της απουσίας του άνω τμήματος που θα μεταφέρει το φορτίο του.

Στην παρούσα φάση το Starship έχει έναν κινητήρα Raptor, τη στιγμή που η τελική έκδοση θα έχει πολλαπλούς για να μπορέσει να βγει στο Διάστημα. Προς το παρόν ο ένας κινητήρας ήταν αρκετός για να πάει το σκάφος σε ύψος 150 μέτρων την Τρίτη, όπου αιωρήθηκε για λίγο πριν προσγειωθεί με ασφάλεια.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, εμφανίζεται ικανοποιημένος από την πορεία του προγράμματος, καθώς έγραψε σχετικά στο Twitter πως «η πρόοδος επιταχύνεται».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.