Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σήμερα αναμένεται να ληφθεί σε κοινή συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η τελική απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Ωστόσο όπως είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

«Προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές σε κάθε τάξη, με ενισχυμένα μέτρα όπως η χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων.

Έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν σήμερα. Δηλαδή από ποια ηλικία και μετά θα χρησιμοποιηθεί η μάσκα, πώς θα γίνονται τα διαλείμματα, αν και πώς θα λειτουργήσουν τα κυλικεία αλλά και μια δέσμη μέτρων. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Νίκο Σύψα, οι έρευνες δείχνουν ότι η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από την τρίτη δημοτικού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.