Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

*Φοράμε αντηλιακό μόνο στην παραλία

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο και κατά τις μετακινήσεις μας στην πόλη, ανεξαρτήτως εποχής και καιρού. Έως και το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα, οπότε αν νομίζετε ότι είναι εντάξει να παραλείψετε την αντηλιακή σας κρέμα μια συννεφιασμένη μέρα, σκεφτείτε το ξανά. Το αντηλιακό είναι η κορυφαία συνήθεια περιποίησης που πρέπει να ακολουθείτε όλον τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών μηνών. Σκεφτείτε ότι το χιόνι αντανακλά έως και το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης βλάβης από τον ήλιο. Επίσης, όσο υψηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας ακόμη κι αν πηγαίνουμε… για σκι.

*Δεν το ανανεώνουμε
Το γεγονός ότι φοράμε αντηλιακό πριν την έκθεσή μας στον ήλιο δεν σημαίνει ότι θα μας παρέχει προστασία όλη μέρα. Για να εξασφαλίσουμε αποτελεσματική προστασία, πρέπει να βάζουμε επαρκή ποσότητα (2 κουταλιές της σούπας στο σώμα και στο πρόσωπο 1 κουταλάκι του γλυκού) και να το ανανεώνουμε περίπου κάθε 3 ώρες. Μάλιστα, το αντηλιακό χρειάζεται λίγη ώρα για να δράσει, επομένως το εφαρμόζουμε 20′ προτού βγούμε στον ήλιο.

*Φοράμε το ίδιο αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα
Πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετικό αντηλιακό στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη, εκτός και αν έχουμε προμηθευτεί ένα προϊόν που προορίζεται για χρήση σε πρόσωπο και σώμα.

*Σταματάμε να φοράμε αντηλιακό μόλις μαυρίσουμε
Ακόμη και αν το δέρμα μας έχει μαυρίσει ή είναι εκ φύσεως σκουρόχρωμο, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προστασία από τον ήλιο. Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης ναι μεν μπορεί να μας προστατέψει από το έγκαυμα, αλλά όχι και από τις υπόλοιπες επιπτώσεις του ήλιου, όπως η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος.

*Δεν φοράμε αντηλιακό όταν καθόμαστε στη σκιά

Μπορεί η σκιά μιας ομπρέλας ή ενός δέντρου να είναι αρκετή για να αποφύγουμε ένα σοβαρό έγκαυμα, όμως σίγουρα δεν μας προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

*Δεν βάζουμε παντού

Συνήθως παραλείπουμε να απλώσουμε αντηλιακό σε σημεία όπως το εσωτερικό των μπράτσων, τα κουντεπιέ, τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών και οι αγκώνες. Ακόμη και τα χείλη και τα μαλλιά μας χρειάζονται αντηλιακή προστασία, γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν αντίστοιχα προϊόντα στο εμπόριο.

*Χρησιμοποιούμε το περσινό αντηλιακό

Το αντηλιακό που μας έχει μείνει από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και στην ηλιακή ακτινοβολία και ως εκ τούτου μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του και να μην έχει την ίδια δραστικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.