Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Αποτελεί την Ιδανική Επιλογή για Μετεγγραφή και Συνέχιση Σπουδών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δυνατότητα συνέχισης σπουδών ή μετεγγραφής σε ένα διεθνές πανεπιστήμιο που παρέχει επιλογή στη γλώσσα διδασκαλίας ανάμεσα σε 100+ προγράμματα σπουδών

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της Κύπρου, συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για μετεγγραφή από φοιτήτριες/φοιτητές οι οποίες/οι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα από τα περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου που προσφέρει.

Η πρακτική μεταφοράς πιστωτικών μονάδων εφαρμόζεται από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, και φοιτητές που έχουν μετεγγραφεί από άλλα πανεπιστήμια έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς. Σημειώνεται πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. και οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του τυγχάνουν αξιολόγησης/αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Παράλληλα, ενώ το επίπεδο σπουδών είναι εφάμιλλο κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, το κόστος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λαμβάνοντας υπόψη τα δίδακτρα, το κόστος διαμονής και διατροφής, καθώς και άλλα βασικά έξοδα ζωής, είναι συγκριτικά χαμηλότερο και καθιστά την επιλογή του μια πολύ συμφέρουσα επένδυση. Ενδεικτικά, αν συγκρίνει κανείς το κόστος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με το κόστος σπουδών σε άλλους δημοφιλείς πανεπιστημιακούς προορισμούς όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία, θα διαπιστώσει ότι είναι κατά 30% με 50% χαμηλότερο.

Σημειώνεται επίσης ότι στα περισσότερα προγράμματα σπουδών, υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (ελληνική ή αγγλική), μεγάλο πλεονέκτημα για φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν, καθώς μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη γλώσσα διδασκαλίας που μέχρι τώρα διδάσκονταν ή να έχουν υποστήριξη κατά την περίοδο προσαρμογής. Προσφέρεται επίσης επιλογή πλήρης ή μερικής φοίτησης, καθώς και επιλογή ανάμεσα σε πρωινά, απογευματινά και βραδινά μαθήματα για τα διά ζώσης προγράμματα.

Γενικότερα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία το καθιστούν την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να παραμείνουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να το επιλέξει κάποιος, λόγοι για τους οποίους οι σπουδές στην Κύπρο είναι πλέον ταυτόσημες με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Παράλληλα, η αποτελεσματική ανταπόκριση του Πανεπιστημίου στον κορωνοϊό εμπνέει εμπιστοσύνη για τη διασφάλιση τόσο της απρόσκοπτης διεκπεραίωσης των ακαδημαϊκών σπουδών των φοιτητών, όσο και της υγείας τους.

 

Το Μεγαλύτερο σε Αριθμό Φοιτητών Πανεπιστήμιο στη Νότια Ευρώπη με Κύρια Γλώσσα Διδασκαλίας την Αγγλική και το Μεγαλύτερο σε Αριθμό Φοιτητών Πανεπιστήμιο Εκτός Ελλάδος με Γλώσσα Διδασκαλίας την Ελληνική

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πλέον διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο στην Κύπρο με περισσότερους από 12,500 φοιτητές (εξ αποστάσεως και δια ζώσης), από 70 χώρες, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι επίσης το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, καθώς και το μεγαλύτερο εκτός Ελλάδος με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική.

Αποτελεί δε την πρώτη επιλογή των εξ Ελλάδος φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό, αποτελώντας έτσι το 35-40% του συνολικού ποσοστού των φοιτητών που προέρχονται από το εξωτερικό.

Διεθνώς Αναγνωρισμένη Ακαδημαϊκή Αριστεία 

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει, καθώς και ο διεθνής προσανατολισμός του Πανεπιστημίου, έχουν αναγνωριστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος το κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια στις θέσεις 106 και 91, στην Περιοχή Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region). Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία της περιοχής, η οποία αποτελείται από 24 χώρες και στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια.

Το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται επίσης από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2020 στην θέση 42 παγκοσμίως στη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα 301-400 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά. Η κατάταξη αυτή αποτιμά την επιτυχία των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals).

Επιπρόσθετα, το 2020 μετά από διαδικασία αξιολόγησης από τον οργανισμό QS Intelligence Unit, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εξασφάλισε την εξαίρετη συνολική βαθμολογία 5 Αστέρων (QS Stars), καθιστώντας το ως το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που επιτυγχάνει την εξαίρετη αυτή βαθμολογία. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο διακρίθηκε ξανά με 5 Αστέρια QS στον τομέα της Διαδικτυακής Μάθησης/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, όπως και το 2017, όταν αναδείχθηκε ως το πρώτο πανεπιστήμιο της ΕΕ που έλαβε τη διάκριση 5 Αστέρων στον τομέα αυτό, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα 14 πανεπιστήμια στον κόσμο που έχουν λάβει ως τώρα την ύψιστη αυτή βαθμολογία.

Προγράμματα Σπουδών Εναρμονισμένα με τις Ανάγκες της Σύγχρονης Παγκόσμιας Αγοράς Εργασίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διευρύνει συνεχώς τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, επενδύοντας στην ανάπτυξη προγραμμάτων που

εστιάζουν στην επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητριών/φοιτητών του σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα προγράμματα αυτά είναι άρτια σχεδιασμένα σε συνεννόηση με τους ενδιαφερομένους εταίρους και αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς, διασφαλίζοντας την εναρμόνιση τους με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Ενδεικτικό γεγονός της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας αποτελεί το υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του Πανεπιστημίου στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του, για παράδειγμα, χαίρουν άμεσης εργοδότησης με ποσοστό 99%, σε κορυφαία νοσοκομεία, όπως της Οξφόρδης, του Κείμπριτζ, του Χάρβαρντ και του Mount Sinai.

Ολοκληρωμένη Φοιτητική Εμπειρία

Στο Πανεπιστήμιο δραστηριοποιούνται ενδιαφέροντες φοιτητικοί όμιλοι και αθλητικές ομάδες, ενώ διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι οποίες δημιουργούν ένα σύνολο αξέχαστων εμπειριών. Προσφέρονται επίσης μεγάλη ποικιλία αθλητικών προγραμμάτων και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για άσκηση και άθληση, όπως το Κέντρο Άθλησης και Ευεξίας (UFIT) που αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα άσκησης στην Κύπρο και παρέχει στους φοιτητές, σε ειδικές τιμές, υπηρεσίες υπό την επιστημονική παρακολούθηση εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο διαθέτει υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας στελεχωμένες από επαγγελματίες, όπως το Κέντρο Επιτυχημένης Σταδιοδρομίας που παρέχει συνεχή υποστήριξη μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες και σεμινάρια, καθώς και η Ομάδα Στήριξης Φοιτητών που παρέχει στήριξη στους φοιτητές για οποιονδήποτε θέμα, είτε αυτό αφορά ακαδημαϊκό ή άλλο ζήτημα.

 

UNIC CITY: Η Πιο Δυναμικά Αναπτυσσόμενη Πανεπιστημιούπολη της Κύπρου

Η σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελείται από 20 ειδικά οικοδομημένα ή ανακαινισμένα κτήρια στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, στην Λευκωσίας, η οποία φιλοξενεί παράλληλα περισσότερα από 70 εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, υπεραγορές και πολυκαταστήματα, όλα σε κοντινή απόσταση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Πανεπιστήμιο έχει επενδύσει πάνω από €100 εκατ. σε υποδομές, ενώ η ευρύτερη περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη αναπτύσσεται και εναρμονίζεται με τις ανάγκες των φοιτητριών/φοιτητών.

Οι νέες εστίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, UNIC Residences, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σύγχρονη και σφύζουσα από ζωή Πανεπιστημιούπολη του, προσφέροντας μια καλαίσθητη και προσιτή επιλογή στέγασης. Αποτελούνται από τρία κτηριακά συγκροτήματα (SIX, U, και TRIANGLE) και συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές και αρχιτεκτονικά πρωτοποριακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης. Γνωρίστε τα UNIC Residences μέσω του σχετικού βίντεο.

Γίνε Σήμερα Μέλος της Μεγαλύτερης Πανεπιστημιακής Κοινότητας στην Κύπρο

Ενημερωθείτε έγκαιρα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις από υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021. Τα μαθήματα του Χειμερινού εξάμηνου αρχίζουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας: unic.ac.cy/el/fall2020/. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου τηλεφωνικά στο 22841528 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: admissions@unic.ac.cy.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.