Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης – Αποστάσεις, αντισηπτικά και μάσκες στην Τελετή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Άπαντες οι παρόντες φορούσαν μάσκα και τηρούσαν αποστάσεις, ενώ οι παρευρισκόμενοι ήταν περιορισμένοι σε σχέση με άλλες ορκωμοσίες, καθώς επετράπη μόνο σε πολύ στενούς συγγενείς να παραστούν.

Και καθώς τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραφαν με την ίδια πένα, υπήρχε στο τραπέζι αντισηπτικό το οποίο χρησιμοποιούσαν πριν και μετά.

Κανείς, ούτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έβγαλε τη μάσκα ούτε για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Μάσκα φορούσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καίτοι δεν ορκιζόταν φυσικά αφού δεν άλλαξε πόστο, θέλησε με την παρουσία να του να διαψεύσει τις πληροφορίες περί υποβάθμισης του με την αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση σε αναπληρωτή υπουργό με αρμοδιότητα τις ιδιωτικές επενδύσεις.

5125133.jpg

5125160.jpg

5125161.jpg

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πολιτικό όρκο έδωσε ο Πάνος Τσακλόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν από τον Στέλιο Πέτσα οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αποφασίστηκε η αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Η αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Η τοποθέτηση του Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.