Το νέο καθεστώς για τηλεργασία, ευπαθείς ομάδες και τεστ κορωνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πότε μπορεί ο εργαζόμενος μέσω SMS στο τηλέφωνο του εργοδότη να θέτει τον εαυτό του σε καθεστώς τηλεργασίας. Τι ισχύει σε περίπτωση που η φύση της απασχόλησης δεν το επιτρέπει. Αναλυτικός οδηγός για τις περιπτώσεις υποχρεωτικών προληπτικών τεστ Covid-19.

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι εργοδότες θα υποχρεώνονται να θέτουν τους εργαζόμενους τους σε αναστολή σύμβασης, εφόσον αυτοί ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, με καθεστώς τηλεργασίας ή να μεταφερθούν σε κάποια θέση από την οποία δεν θα έρχονται σε επαφή με κόσμο. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και το πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ εφόσον αυτά δεν εφαρμοστούν, καθορίζει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε αυτήν ορίζεται ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εφόσον ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν ακόμη και με ένα τηλεφώνημα, γραπτό μήνυμα στο κινητό ή email να ενημερώνουν τον εργοδότη τους ότι θα εργαστούν εξ αποστάσεως.

Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη από την κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο, εσπευσμένα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων που νοσούν από κορωνοϊό, καθορίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των εργοδοτών, εν μέσω της πανδημίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.