Λίνα Μενδώνη: Εγκαινίασε το Φεστιβάλ Χορού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Την επίσημη έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κήρυξε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη την Παρασκευή το βράδυ.

Η έναρξη του Φεστιβάλ Χορού συνέπεσε με την απόδοση στους πολίτες του έργου της ανάδειξης και του φωτισμού της εισόδου στο Κάστρο Καλαμάτας, το οποίο υλοποίησε η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

«Είναι ένα ουσιαστικό έργο ανάπλασης και ανάδειξης, το οποίο εκτελέστηκε άριστα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Αποκαθιστά την μνημειακή είσοδο του Κάστρου και αναβαθμίζει αισθητικά το ίδιο το μνημείο και την ευρύτερη περιοχή του», είπε στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη κατά την τελετή παράδοσης του έργου στο κοινό.
«Οι επεμβάσεις έγιναν με στόχο να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των επισκεπτών στο μνημείο, αλλά και η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Είναι πολύ σημαντικό να σώζει κανείς τα αρχαία με αυτό τον τρόπο, αποδίδοντάς τα στο κοινό, στην πόλη, στους πολίτες όπου ανήκουν. Μπορείς να λες πολλά για τη σωτηρία των αρχαιοτήτων, σημασία όμως έχει τι κάνεις και πως τα προστατεύεις. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τουλάχιστον από το 2010 μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση την περίοδο 2010-2014 και μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, υλοποίησε και υλοποιεί έργα που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ στην Μεσσηνία. Είναι ευτυχής συγκυρία που σήμερα η ολοκλήρωση του έργου της εισόδου του Κάστρου συμπίπτει με την έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού», ανέφερε η κ. Λίνα Μενδώνη.

«Είναι πολύ δύσκολο εν μέσω πανδημίας να οργανώνεις ένα Φεστιβάλ, ιδιαίτερα ένα Φεστιβάλ Χορού, που έχει δύσκολες και ειδικές απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να προσαρμόζονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται. Ευχαριστώ την καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της εξασφάλισαν την ασφάλεια καλλιτεχνών και θεατών στο φετινό φεστιβάλ. Είναι ένας θεσμός τον οποίον στηρίζομε και για τον οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.