Κορωνοϊός: Την επιστροφή στα θρανία προετοιμάζει το υπ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα σοβαρά ερωτήματα των πολιτών σχετικά με την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, θα απαντήσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,στο υπουργείο Παιδείας, «επιστρατεύοντας» παιδίατρους και λοιμωξιολόγους, οι οποίοι θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις  οι οποίες έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες, αλλά και στα γνωστά «σενάρια συνωμοσίας».

Ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης είναι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για όλες τις ηλικίες των παιδιών και των εκπαιδευτικών, απόφαση η οποία έχει προκαλέσει πλήθος προβληματισμών και κυρίως όσον αφορά στους μικρούς μαθητές και συνεπώς οι επιστήμονες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις.

«Στις ανακοινώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα, θα υπάρχουν και μέλη της Επιτροπής, παιδίατροι, μαζί με την Νίκη Κεραμέως, για να εξηγήσουν τα πάντα στον οποιοδήποτε εξακολουθεί να έχει αμφιβολία ή να έλκεται από θεωρίες συνωμοσίας» είπε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματισθεί και έκτακτη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των Υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για το ζήτημα της προετοιμασίας λειτουργίας των σχολείων.

Στη συνεδρίαση από την πλευρά της Κυβέρνησης θα παρατεθούν τα δεδομένα , θα αναλυθούν οι αποφάσεις και θα κληθούν τα κόμματα να διατυπώσουν τις θέσεις τους .

Για την ώρα, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα διαθέσει δωρεάν μάσκες σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές στους εξωτερικούς χώρους και στα διαλείμματα.

Η νέα σχολική χρονιά θα βρει στις έδρες των σχολείων 3.445 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Η απόφαση για τον διορισμό τους έχει ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να έχουν αναλάβει καθήκοντα έως τις 26 Αυγούστου. Όσον αφορά στους νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης, η διαδικασία προσλήψεων βρίσκεται στη φάση των ενστάσεων, κάτι που σημαίνει ότι το πρώτο κουδούνι δεν θα βρει νεοδιορισθέντες στις έδρες, παρά μόνο αναπληρωτές.

Ο αριθμός των αναπληρωτών που αναμένεται να προσληφθεί σε πρώτη φάση -κατ’ εκτίμηση μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις- αναμένεται να είναι περίπου ίδιος με πέρυσι, γύρω στις 20.000. Στην ουσία, πρόκειται για αύξηση του αριθμού του εκπαιδευτικού δυναμικού στα σχολεία, εάν υπολογιστεί ότι μαζί με τους αναπληρωτές, θα βρεθούν στις τάξεις και οι νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής.

Δια ζώσης διαλέξεις στα πανεπιστήμια με έως 50 φοιτητές

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως και τον Ιούνιο, δηλαδή με το κάθε πανεπιστήμιο να επιλέγει τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως. Από το νέο εξάμηνο, ωστόσο, οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων. Όπως ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως, οι διαλέξεις και τα μαθήματα έως και 50 ατόμων θα γίνονται δια ζώσης, ενώ οι υπόλοιπες εξ αποστάσεως.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.