Κορωνοϊός: Πέντε θάνατοι σε μια μέρα και 51 νοσηλείες σε λίγες ώρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέντε άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από κορωνοϊό και αυτό αποτελεί αρνητικό ρεκόρ τουλάχιστον για το διάστημα μετά την άρση του γενικευμένου lockdown.Μάλιστα, τα δύο εκ των θυμάτων ήταν ηλικιωμένες που διέμεναν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 204 νέα κρούσματα. Ένα εξ αυτών στην Αχαΐα και 2 στην Ηλεία.

Από τα 204 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες, τα 23 είναι εισαγόμενα. Από τα 181 εγχώρια κρούσματα τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο φαίνεται πως η χθεσινή διασπορά είναι επίσης από τις μεγαλύτερες στη χώρα τουλάχιστον για τον Αύγουστο, καθώς τα κρούσματα εκτείνονται σε 32 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Αυτό αποτυπώνεται πλέον και στον αριθμό των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία αναφοράς που μέσα σε μια ημέρα αυξήθηκαν κατά 51, σπάζοντας το φράγμα των 200 ασθενών. Έτσι, μέσα σε ένα 24ωρο οι 170 ασθενείς που νοσηλεύονταν προχθές, ανήλθαν σε 221! Από αυτούς οι 78 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Επίσης γίνεται λόγος για 12 κρούσματα υπό διερεύνηση.

 

Mε πληροφορίες από protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.