Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση υπό τον φόβο της εξάπλωσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η μείωση του αριθμού των ημερησίων κρουσμάτων του κορωνοϊού τη Δευτέρα κάτω από τα 200, μπορεί να αποτελεί μια θετική ένδειξη, ωστόσο κυβέρνηση και επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα μας, ειδικά έως το τέλος του μήνα, οπότε και αναμένεται η επιστροφή όλων των αδειούχων στα αστικά κέντρα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα από το μέτωπο της πανδημίας, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι καθ’ όλα έτοιμη να αναλάβει μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπου κι αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει την Τετάρτη και θα κληθεί να αποφασίσει για τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει στο πλαίσιο της αποτροπής της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι εισηγήσεις που θα κάνει η Επιτροπή θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις που θα λάβει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις που θα τεθούν σε συζήτηση αφορούν στα εξής:

  • Αξιολόγηση μέτρων προηγούμενων ημερών με βάση την πορεία των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα για να δουν αν αυτά έχουν αποδώσει.
  • Απόφαση για το αν θα γίνει η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
  • Τι θα γίνει με την τηλεργασία – Πόσοι κλάδοι μπορούν να την εφαρμόσουν.
  • Στοχευμένα τεστ (ηλικιακές ομάδες – περιοχές).
  • Τοπικά lockdown.
  • Μέτρα τύπου «Πόρου» σε μεγάλα αστικά κέντρα αν υπάρχει εξάπλωση του κορωνοϊού.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.